fredag 7 september 2012

Räkna inte med...

Idag vaknade jag, lite för sent, och kastade mig i duschen för att skynda iväg. Listan på jobbet är överfull av både privata och arbetsgöromål, här gäller det att prioritera och skjuta på saker. Kunder besöks och telefonen går varm, inte för att vi har extremt mycket att göra men vi är underbemannade. Ser det inte som något konstigt att lägga in privata saker på min arbetstid, sista jobbsamtalet kom 20.30 så min fritid är inte heller fredad från jobb.

Tycker det går åt lika mycket tid att köpa saker som att bygga på stallet min sambo ska ställa in hästarna i om ca en månad. Dagens inköp var dock lite mer kostsamma än många av de tidigare köpen då det även ingick en beställning av automatiska höfodrare, vi har inte tid att åka hem på lunchen.

Kommer hem från jobbet ca 17.30 och då har jag och hunden rutinen att vi kastar i oss mat och vilar i en kvart. 18.00 står jag klar att arbeta och idag drog jag in vattenrören i vårt hem efter konsultation med en rörmokare samt hade ett möte med en grävmaskinist. Jag var färdig ca 22.30 efter att ha legat ute i regnet och isolerat invattenrören och flyttat material på tomten (pannlampan var en god vän i höstmörkret). Jag måste ha plats för ett av morgondagens inköp då det blir 3 lastbilar med grus, sen klarar vi oss nog med den varan.

Min sambo kom hem tidigt idag och var hemma redan strax efter 18.00. Just nu jobbar hon mycket mer än mig och är borta när jag vaknar. När hon kommer hem är hon så trött att jag inte kan räkna med några extra händer som hjälper mig även om hon alltid försöker hjälpa till med något. Ibland hinner vi träffas i 30-60 minuter innan hon somnar, idag låg hon och sov när jag kom in, kanske ses vi mer imorgon.

Tänkte satsa på att bygga ut detta år också men tror vi får vänta till nästa år. Just nu är det lite för mycket även om jag bestämt mig för att inte känna efter innan det är klart. Nu ska jag bara förbereda min sambos frukost, innan jag själv kastar mig i sängen, så att hon kan sova en kvart extra, tror hon tänkte börja jobba 04.00 imorgon. Skönt att helgen är på väg, tror jag ska satsa på 10 timmars arbetspass så att jag har en möjlighet att komma ifatt lite. Förra helgen hade jag lyckats boka upp ett halvår tidigare.

Räkna inte med för många inlägg den närmaste månaden kära läsare.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 kommentarer:

Stabilekonomi sa...

Ta hand om er bara, ett sådant tempo är nog inte bra i längden ! Har ni inga möjligheter att få lite hjälp ? Känn ingen stress över skrivandet bara, vi som gillar bloggen får helt enkelt ha lite tålamod :-)
Mvh/ stabilekonomi

Auri sacra fames sa...

Detta är ju ingen normal situation men dubbel heltid (jobb + bygge) och det hade nog inte varit hållbart över en längre period, känner hur motivationen tryter för att gå ut och jobba så fort man kommer hem.

Lite hjälp har jag fått, kanske 20 timmars arbete (3 kompisar och min far), har svårt att be folk om hjälp när jag vet hur mkt andra har att göra. I helgen får jag ett par timmar bygghjälp igen av en fjärde kompis =)

Tack för omtanken!

Ekonomitankar sa...

Vad köpte ni för höfodrare?
Behöver nog snart själva investera i något sådant....

Auri sacra fames sa...

Vi köpte höfodrare från Galaxia då min sambo hade en släkting som hade likadana installerade och som inte var missnöjd.

http://www.galaxia.nu/

Vi har fått hem pallen men de är varken monterade eller installerade än så jag kan inte säga något om användningen än.

Kostade strax över 15000 för dubbelfodring och styrenhet (inkl frakt och moms) men tid och smidighet är ju värdefullt =)

Ekonomitankar sa...

Tack för tipset!
/Ekonomitankar

Auri sacra fames sa...

Ekonomitankar:
Vill bara tillägga att fodraren fungerar grymt dåligt och just nu är jag inte alls nöjd...