måndag 14 december 2009

Bilköp, en ekonomisk synd

I helgen köpte jag en bil vilket till en viss del känns som en ekonomisk synd. Jag kan inte motivera det med en låg bränsleförbrukning eller en skattekostnad som ligger i de undre klasserna då bilen är av en större modell.

Fördelarna med en bil med lite storlek är väsentlig för mig som bor på landet och renoverar. Förutom det stora lastutrymmet så har jag även en dragkrok vilket gör det möjligt att dra ett släp och denna bil kommer att underlätta mitt liv avsevärt. Jag köpte en Volkswagen Transporter -92 och den ser ut ungefär som den här. (klicka)

Min är grön och saknar klistermärken. Den är inte totalt rostfri, har någon buckla och så har den gått något längre. Priset var däremot avsevärt lägre (ta väck tvåan i början på annonsen som jag länkar till). Förhoppningsvis kan jag köra den ett tag och sedan sälja den för samma eller ett högre pris än vad inköpet kostade mig men det beror på hur länge jag kommer att äga den.

2 kommentarer:

Håkan på Spara-Placera.se sa...

Oj! Ja där kan man sannerligen tala om lastutrymme.
Jag är också en av alla dessa som mot min principer äger en bil. Svårt, men bekvämlighet vann på något sätt över plånboken i detta val.

Auri sacra fames sa...

Hej Håkan!
Ja, livet blir verkligen lättare med bil, så länge den fungerar problemfritt iaf=)