fredag 7 maj 2010

-5,08%

Nedgångarna fortsätter och jag har fortsatt att handla. Nu har jag knappt några pengar kvar att investera men idag gjorde jag en liten insättning på 5,25% av en månadslön och pengarna kommer in på måndag klockan 15.00. Pengarna tog jag från mina spenderarpengar och det får helt enkelt bli lite mindre nöjen denna månad.

Idag gick min portfölj ner med nästan lika många procent nämligen med (-)5,08% och det känns ändå skönt att jag inte stressar upp mig över det. Känslan av att handla billigare är den dominerande drivkraften och jag hoppas på att en liten extra insats nu kan göra en stor skillnad i framtiden. Samtidigt har jag delmål att följa och nu var nästkommande delmål i fara.

Min nästa månadsinsättning som jag gör efter lön är planerad till att bli 2782 kr vilket motsvarar 12 % av min lön. Efter denna bottendagen så sjönk min portfölj till 64946 kr och mitt nästa mål (innan juni) ligger på 71 001 kr. Plötsligt fattas det 3273 kronor även om jag räknar med dagens insättning och den kommande månadsinsättningen.

Det är bara att sätta sig ner och räkna igen. Finns det pengar undanstoppade som jag kan avvara ca 20-35 år? Jag ska leta och fortsätter det neråt så kommer jag nog att göra en insättning till på tisdag. Det jag vet redan nu är att det inte blir hela mellanskillnaden.

Det viktigaste är att ha en ordnad ekonomi vid sidan om sin aktieportfölj så att jag aldrig blir tvungen att röra mina investerade pengar. De pengar som tagit sig in på mitt aktiekonto kommer att få uppleva flertalet uppgångar och fall innan det blir några uttag från min depå.

2 kommentarer:

inte miljonär än sa...

Tror du gör rätt att investera nu även om det säkert kan gå ner ännu mer... Själv så väntar jag lite granna till för att inte fånga den fallande kniven i allt för hög fart.

Auri sacra fames sa...

Hej Simon!

Torsdagens investeringar skulle jag väntat med till på fredag, aldrig lätt att veta vad som är rätt innan =)

En del av mig säger att det bara är början av fallet men samtidigt...

läser jag att småsparare flyr börsen (samtidigt som flera insiders handlar)

De som tradar verkade inte vilja annat än att lämna börsen innan helgen.

Folk har finanskrisen i minnet och agerar nu som de hade hoppats att de gjort då m.m.

Ett panikartat beteende som gör att reaktionen även kan vara överdriven och att de attraktiva köpkurserna försvinner för denna gång.

Jag siktar på att köpa billigt men jag har inga förhoppningar om att träffa en botten med all min likviditet, jag är nöjd om jag får göra ett eller ett par köp i närheten.

Någons citat ekar i huvudet på mig (minns inte vem)
Det gäller att att vara snäll i aktiehandel, köp när andra vill sälja och sälj när andra vill köpa!

Lycka till med handeln!