onsdag 26 augusti 2009

Ekspån som extra krydda

Idag var det dags att tappa upp vinsats nummer 2 för året. Denna gång hade vi en ny, lite dyrare, vinsats. Som extra krydda hade vi även köpt rostade ekspån som vi la i under klarningsprocessen. Smaken på vår första vinsats blev godkänd av alla i vår omgivning. Trots det positiva som vi fick höra så ville vi ändå att det skulle bli bättre denna gång.

Förutom att ha lite dyrare och fler ingredienser så ändrade vi också utförandet. Vi tog lite mindre vatten och lät klarningsprocessen pågå i en månad istället för den rekommenderade veckan. Resultatet blev ett riktigt fylligt och gott rödvin och jag fick med mig 13 flaskor hem.

Denna gång hamnade vi under 30 kr per flaska men då beställde vi även fler glasflaskor till denna sats. Nästa gång blir det ännu billigare då vi återanvänder flaskorna. Hade vi tänkt till så hade vi kunnat samla in tomma vinflaskor från närmaste omgivningen och fått det ännu billigare.

Inga kommentarer: