onsdag 15 januari 2014

Mitt första domänköp

Jag har länge funderat på att köpa ett domännamn, egentligen vilket som helst,och prova att optimera en sida gentemot ett sökord inom en inte allt för bred nisch. Idag slog jag till och köpte min första  .com adress.

Adressen är bara ett ord och detta ord har ca 2400 sökningar i Sverige per månad. Konkurrensen är hög och kanske är det ett övermäktigt projekt för någon med mina ringa sidoptimeringskunskaper. Jag ska ge det ett försök iaf och det dyker upp flertalet adsenseannonser när man söker på ordet.

Ordet är en produkt och jag känner även ägarfamiljen till ett företag som ,bland mycket annat, tillverkar denna produkt. Om jag lyckas kanske vi kan inleda någon form av samarbete. Vi får se om detta var en hundralapp i sjön eller inte men det ska bli kul att ge det ett allvarligt försök.

6 kommentarer:

Kampen mot index sa...

Lycka till :)

Alltid kul med domäner. Har en del nu hehe

Unknown sa...

Sitter själv på några domäner, har dock aldrig gjort nånting med dessa även om de har haft ett namn som är lätt att börja ett projekt med.

Lycka till!

Fredrik sa...

Kul med domänköp man tror på. Vad använder du för att ta reda på hur många sökningar som görs på ett visst ord?

Auri sacra fames sa...

Kampen mot index:
Tackar! Vi får se vad det blir av det, satte lite press och berättade för produktionschefen på företaget om min idé vilket gör att jag måste ta mig framåt =) Hur många domäner har du? Bli ju en del passiva kostnader och målet måste ju vara att de blir självförsörjande iaf?

Auri sacra fames sa...

Kanjagblirik Motmiljonen:
Tackar! Samma fråga till dig, hur många domäner har du? Är tanken att de ska ligga och vänta tills du får inspiration till att starta projektet/-en eller väntar du på att någon ska vilja köpa dina domäner?

Auri sacra fames sa...

Fredrik:
Ja det ska bli kul att se vad jag kan göra med detta projekt =)

Jag har använt Googles sökordsplanerare för att kika på trafikmöjligheterna på sökord och fraser.

Tack för kommentarerna!