måndag 22 augusti 2011

Länkbyte?

Ibland får jag en e-post angående länkbyten med andra ekonomibloggare. Alla utom en har faktiskt redan länkat till denna sida eller så erbjuder de en länk efter att jag lagt upp min. Jag har, likt många ekonomiboggare, varit frikostig med mina länkar och tycker att det är kul med andra ekonomibloggare. När jag länkar från denna sida till en annan ekonomiblogg så får de också oftast en länk från spargriskost.blogspot.com (Pagerank ?) och ekonomistart.blogspot.com (Pagerank 2). De övriga sidorna ger inte särskilt många extra besök men en blogg som blir länkad från sidorna blir inte heller besökslös. En del hamnar bara på vissa av sidorna av olika anledningar och det är inte ofta jag tar bort en upplagd länk till en annan blogg/sida.

Det är många som skriver ekonomibloggar som har andra sidor med olika inriktningar och är det någon som ser ett värde i ett länkbyte med min sida Värdering & Värde alternativt Gratis Bilder så får du gärna höra av dig på ekonomisk.vishet@gmail.com för att diskutera länkbyten. Båda sidorna har Pagerank 2 och har dagligen 25 - 55 unika besökare.

Avslutningsvis måste jag återgå till den enda som inte kunde tänka sig att länka tillbaka till min blogg trots att han gärna ville ha fler länkar från mig. Han fick naturligtvis en länk ändå men har bytt adress på sin blogg och nu väntar jag fortfarande på nästa e-post innan han får en ny länk (hans gamla ligger kvar i högerspalten).

Är det någon mer än Herr K som har svårt att förstå vad jag menade i e-postkonversationen från början av 2010?

Hej!

Tack för att du länkar till min GuldSilver.info, alltid trevligt :) Tänkte du kanske även ville promota min
ekonomiblogg, http://smartprivatekonomi.blogspot.com ? Vore trevligt iaf!

Mvh / Kristofer "Herr K" Sjöström

Hej Kristoffer!
Jag ska besöka din blogg och samtidigt lämna ett tips med denna e-post för att bli promotad av andra bloggare.

"Jag kliar din rygg..."

tror inte fortsättningen är att jag kliar din rygg igen=)

Med Vänlig Hälsning
Auri Sacra Fames

Hej igen!

Jag är inte helt klar över vad du försökte säga med ditt svar om jag skall vara ärlig :P
Är iaf glad över att du länkade till guldsilver.info, det vill jag iallafall ha sagt, sen får
du göra som du vill med smart privatekonomi.

Tack för svaret hur som helst!

Mvh / Herr K

10 kommentarer:

Anonym sa...

ja, ska jag vara ärlig så fattar jag ingenting.

Auri sacra fames sa...

Det var inte en förväntan av reciprol altruism när jag länkade till första sidan men enligt reciprocitetsprincipen så kan jag få känslan av att andra ska kunna göra samma saker mot mig som de ber mig att göra. Ett beteende som är djupt rotat hos de flesta individer (och jag tänker inte skriva vilka som tillhör undantaget enligt vad jag läst.)

JobbochFirma sa...

Jag förstod men tror ändå att det är bra att vara lite tydligare än så.

Klart man bjuder igen om man får en länk!

Auri sacra fames sa...

Hej Jobb och Firma!
Jag förväntar mig absolut inte en länk tillbaka från alla jag länkar till då t.ex. många av de bloggar som finns i högerspalten håller en bra mycket högre kvalité än min sida. Läser de inte själva så ser jag ingen anledning att länka.

Däremot tycker jag att det faller sig naturligt att länka tillbaka om någon ber om en länk från min sida.

Hade jag haft principen att jag kräver en tillbakalänk när jag lägger upp någon i min blogroll till någon annan så hade jag fått rensa ut en hel del bloggar ur höger spalten och då även din! =)

Men det är klart, får visst vara tydligare när jag skriver...

Auri sacra fames sa...

och de som ber om en länk från min ekonomiska länksamling har även de fått det utan krav på tillbakalänk, bara de har en sida som jag tycker passar in.

Anonym sa...

är http://gratisbild.blogspot.com/ ett skämt ?

Carl P sa...

Jag byta länkar med dig, kostar ju inget;)

Auri sacra fames sa...

Hej Anonym!
Har en misstanke om att du är samma lymmel som kommenterat detta inlägg tidigare och om det inte är det så vill jag ge Er ett tips.

Underteckna Ditt/Eran inlägg med valfritt smeknamn så jag vet om det är samma person eller flera som kommer med sina genialiska kommentarer. Bara att lägga till t.ex. /Svulsten så att jag vet om Du/Ni återkommer.

Din definition på skämt vore intressant i detta sammanhang. Är det vissa av bilderna du menar så har jag försökt vara skämtsam ett par gånger. Exempel http://gratisbild.blogspot.com/search/label/F%C3%A5gelbad

Jag vet att bilderna inte håller högsta kvalitet samt att det inte var den bästa idén för en hemsida och jag har skrivit lite om det på en annan sida jag har (som jag inte skrivit något om tidigare men som sakta länkats mer och mer från mina sidor, återkommer till den framåt) Det hittar du här:

http://blirikare.blogspot.com/2011/08/ar-en-hemsida-en-passiv-inkomst.html

Bilderna används på nätet även om inte många varit intresserade av att länka till platsen där de hittade den. Tre olika exempel:

http://piastankar.blogg.se/2011/july/utkast-juli-5-2011.html

http://www.ata.org.au/forums/topic/2381

http://www.pro.se/PRO-Struktur/Angermanland/samorg/Ornskoldsvik/Om-Samorganisationen/

En sida som folk använder och har nytta av, uppdaterar jag ingen av mina sidor på en vecka så har den oftast flest besökare dagligen (Denna månad leder den överlägset). Är det någon sida som borde klassas som ett skämt så är det sidan (Milstolpe - Vägen till ekonomisk vishet) iaf med tanke på tiden som lagts och antalet besökare.

Auri sacra fames sa...

Hej Carl.P.
Försökte hitta din e-postadress på någon av dina sidor men hittade inget när jag kikade (gick iofs ganska fort). Du kan väl skicka en e-post till ekonomisk.vishet@gmail.com så kan vi fortsätta diskussionen där. Din sida Dubblera till miljonen har ju redan fått en fin länk i högerspalten på denna sida men jag har ju likt dig fler än en sida att byta länkar från.
Hörs!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.