onsdag 24 augusti 2011

SPAntastiskt vad jag kännt mig fattig senaste dagarna.

Det var länge sedan jag kände att det är skönt att lönen kommer imorgon. Månaden har varit kostsam och den största utgiftsposten har varit nöjen. Efter denna veckan återgår jag i arbete och jag tror inte att jag kommer ha möjlighet att ta ledigt igen innan årsskiftet börjar närma sig.

Batterierna är laddade och det är inte ofta jag har lagt lediga dagar på att ta det lugnt i en sådan omfattning som denna semester. Inte rest speciellt mycket men det blev 5 dagar på Tjörn och förra helgen var vi på SPA.

Förutom resande nöjen så har jag införskaffat lite saker som jag inte sparat till som t.ex. ett golfset (en sport som verkligen testar mitt annars så lugna temperament). Mina månadsdelmål verkar misslyckas för första gången trots att den totala insättningen under Augusti planeras att landa på 6250 kr gentemot de vanliga 3000-3100 kronorna.

Jag får kämpa vidare med fördelningen av mina pengar. Närmaste 4 helgerna är uppbokade på diverse saker som är mer eller mindre kostsamma och jag känner redan nu att jag snart kommer att börja längta efter nästa lön. Nu gäller det att bita ihop och försöka få in lite extra slantar på aktiekontot så att fördelningen värde och mål återställs till förväntningarna.

3 kommentarer:

Auri sacra fames sa...

o för första gången sedan 2004 när jag började jobba på den arbetsplatsen som jag befinner mig nu så verkar det ha krånglat med lönen. Ingen insättning gör att jag får ringa in till kontoret imorgon och be dom fixa problemet...

Daniel sa...

Riktigt surt med den uteblivna lönen! Det var dock SPA:et som fångade min uppmärksamhet mest. Aldrig vart på ett sånt, men det kommer det bli ändring på förr eller senare...

Auri sacra fames sa...

Var en lite konstig känsla trots att jag skulle kunna åka in till kontoret och göra en egen löneutbetalning. Får en att tänka på hur SAABs anställda hade det innan rekonstruktion.

SPA är dyrt men man blir väldigt uppvilad. Tror jag betalade ca 7500 kr (inklusive resa och mat mm) för ett dygn för mig och min sambo...