måndag 2 mars 2009

Kostsamt med dåligt minne

I lördags glömde jag kvar nycklarna till vårt hem när vi var på en 50-års fest 1,5 mil hemifrån. Det var bara att öka mängden bensinpengar till min sambos bror som körde och åka och hämta nycklarna. Under färden började jag tänka på hur glömska kostar.

Hur många gånger har vi inte åkt hem för att kolla kaffekokare, platttång osv. Att misstänka att vi glömt något som är brandfarligt hemma är stressande och trots att vi aldrig glömt bort att stänga av så måste vi hem och kolla.

Jag tror vi får investera i ett par timers som vi kan koppla till kaffekokare, plattång och strykjärn. Då slipper vi ens tänka tanken på att vi glömt eftersom timern stänger av strömmen automatiskt efter en viss tid.

5 kommentarer:

minna sa...

men alla moderna kaffekokare stängs väl automatiskt av efter 2-3
timmar. dom flesta maskiner som strykjärn har ju överhettningssskydd. Om min spis blir för varm eller att vätska kommer på hällen stängs den automatiskt av. Jag tror att ibland lönar det sig att köpa kvalite=)

Strävar Efter Finansiellt Oberoende sa...

Bra idé! Timer är nog något för oss också!

Gustav sa...

Sätt en lapp på dörren där det står spis, kaffekokare, strykjärn osv. Varje gång du skall gå hemifrån bockar du av allt på listan. Gör du så kommer du aldrig att behöva oroa dig mer. :)

Det finns för övrigt personer som lider av sådana tvångstankar angående detta att de knappt kan gå utanför dörren.

Auri sacra fames sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Auri sacra fames sa...

Enligt mina erfarenheter så är inte fler funktioner=kvalité varje gång. Luft/luft-pumpen vi har bestämde jag mig för att köpa efter att jag läste expertsvaret på frågan om just den här modellens kvalité:
-Det är svårt att bryta ett järnspett!

När vi köpte kaffekokare så stirrade jag mig blind på bryggtemperaturen men när vi byter så blir det nog till en som stänger av sig efter en viss tid.

Jag tror jag tar Gustavs tips med en lapp tills vi köper timers=)