tisdag 17 mars 2009

När allt händer på en gång

Igår var jag iväg för att tvätta en av jobbets bilar i en biltvätt. Jag körde in bilen, trippelkollade att rutorna var stängda och lossade antennen. Efter att ha startat programmet så ställde jag mig och väntade. Under tiden jag väntade så han jag läsa igenom alla lappar som hängde på väggen och på den sista läste jag "Kör ut bilen direkt, dörrarna stängs efter 2 minuter"

Precis innan maskinen stannar så ringer banken för att boka en tid att prata lån och pension med mig. Samtidigt som jag pratar så försöker jag att skruva på antennen med fel hand. Efter ett tag märker jag att det här kommer att ta för lång tid och hoppar in i bilen för att backa ut den. Då märker jag att mina fötter blir genomblöta.

Nu tror jag att vi bestämde att jag ska komma till banken torsdagen den 26 mars på eftermiddagen. Som tur var han jag säga till henne att skicka en bekräftelse på tid och datum innan jag la på och började med att tömma bilgolvet från vatten.

Det visade sig att det hade droppat in lite när min chef var och tvättade den sist. Tydligen är det ett tecken på att motorrummets dränering har satts igen och vattnet hittar andra vägar att rinna. Jag får lösa det med tryckluft i veckan efter tips från en mekaniker.

Idag ska jag försöka att sätta mig ner och tänka igenom framtida amorteringar. Sen måste vi bestämma om vi ska binda någon del av lånet. Just nu är det många frågor som snurrar men jag har iaf ett svar som kommer göra banken besviken. Efter mötet är mitt privata pensionssparande avslutat till förmån för sparandet på Aktedirekt.

2 kommentarer:

minna sa...

det kan ju vara bra att binda ifall man inte kan ta att räntorna går upp... ni kanske kan binda 40 eller 50%???

Auri sacra fames sa...

I nuvarande situation skulle vi klara räntor långt över dagens nivå då vi inte har ett särskilt stort lån. Den betalningsförmågan skulle ändra sig drastiskt om jag blev arbetslös vilket gör att jag funderar på att binda hälften eller mer på 1 år så att min sambo hinner studera klart iaf.

Sen tror jag personligen att världens ekonomier drar igång någonstans mellan juli 2009 och juli 2010. Om jag tror på detta så måste jag även fundera på hur länge jag tror att räntorna håller sig på så låga nivåer som i dagsläget. Om jag känner att jag har rätt så kanske jag borde binda lånet i 2 år.