tisdag 17 mars 2009

Hur skulle du reagera och agera?

Nu har det hänt som jag funderat på så många gånger. Jag har själv varit rädd för att göra detta fel tidigare. Idag upptäckte jag att någon satt in pengar på mitt lönekonto utan att jag vet varför eller vart de kommer ifrån.

Summan är så pass stor att jag inte skulle glömma bort en skuld eller en kommande överföring i den storleken. Detta gör att jag tror att någon olycklig har gjort ett misstag. Trots att det hade varit ett välkommet tillskott efter en dyr helg så ska jag ringa till banken och fråga vart de kommer ifrån imorgon. Att agera på något annat sätt är både omoraliskt och olagligt.

4 kommentarer:

Strävar Efter Finansiellt Oberoende sa...

2ggr har det hänt mig, jag ringde banken och hörde mig för om det var ett misstag. Vid de båda tillfällena så kunde de inte se då jag ringde utan jag var tvungen att ringa upp några dagar senare. Jag lät pengarna sitta där dem satt och ringde upp igen och fick då veta att jo det var mina pengar, dem kom bara från ett oväntat håll.

Med risk att låta fånig så säger jag som så;
Rent samvete är bästa huvudkudden.
Så är det i alla fall för mig. =)

Auri sacra fames sa...

Det vore helt klart fint om jag var berättigad till pengarna på något sätt. Eftersom jag sköter min ekonomi i noggranna exceldokument som jag jämfört med mina bankgömmor så känns det högst otroligt att de skulle ha sitt ursprung från mina konton.

Det känns som om jag funderat på allt. Räkningar som skulle studsat tillbaka eller representationsersättning från jobbet. Inget kommer upp i storleken på denna summa.

Det skulle vara om någon vill överaska mig men jag kan absolut inte komma på någon som skulle göra det.=)

Auri sacra fames sa...

Efter samtal med banken så finns det hopp om att de kan vara våra pengar från ett oväntat håll=)

Strävar Efter Finansiellt Oberoende sa...

Vad kul, alltid trevligt med inkomster som man inte räknat med! =)

Jag har precis som du väldigt hård koll på inkomster och utgifter, och vill därför verkligen veta att inga misstag gjorts. Hur trevliga dem än ser ut för min del.

Framåt för fler oväntade håll! =)