onsdag 28 oktober 2009

Brevlådan full

Nu har jag fått dubbla brev från Avanza och de har även ringt men jag hann inte svara. Jag får fylla i ansökningarna i veckan och hoppas på att det kommer igång under nästa vecka. Förhoppningsvis var det ett försök till merförsäljning och inga problem med min ansökan.

Boxer verkar inte förstå att jag vill gå över till e-faktura. Trots att jag både fyllt i mina uppgifter och ringt en gång så kom det ändå en faktura med posten. Nu har jag fyllt i uppgifter om e-faktura ännu en gång och jag hoppas de förstår vad jag vill nu.

Ett lite mer positivt fel är att trots att min gratisprenumeration gått ut på tidningen Affärsvärlden så kom det ännu ett nummer idag. Jag läste på fakturan som skickades för ett tag sedan och där står det att jag måste betala för att den ska fortsätta. Det skulle iofs inte förvåna mig om de kommer och kräver pengar i efterhand.

8 kommentarer:

The gemini sa...

Ang ditt inlägg så hade jag exakt samma problem med Boxer, men jag tror att det är din bank du ska vända dig till, så sa de till mig på boxer. Jag pratade aldrig med min bank, men plötsligt började det komma en e-faktura??

Jag har en fråga. Som du vet så har jag gjort mitt aktieköp, Mekler Schörling. Det jag undrar över är HUR kollar du upp ett företag där du vill köpa aktier? Vart tar du reda på information?

Auri sacra fames sa...

Hej!
Jag får prova banken om det inte funkar till nästa räkning. Låt inte svaret på dina frågor skrämma iväg dig från aktiehandel.

På frågan HUR jag kollar upp ett företag så finns det inget enkelt svar. Jag tittar på olika saker beroende på företagstyp m.m. Det är annorlunda att titta på t.ex ett fastighetsbolag gentemot ett forskningsbolag. Att räkna på en bank behärskar jag inte alls än.

Det kan vara bra att jämför två liknande företag i samma bransch t.ex. Det finns det en hel del grundregler som jag har i huvudet och som tillämpas på olika köp. Det viktiga, enligt mig, är att ha något som jag själv tror kommer att ge värde i framtiden. Sen baserar jag olika köp på olika regler (ännu ett sätt att få en diversifierad "blandad" aktieportfölj).

Det finns många sätt som visat sig vara rätt inom aktiehandel och det enda sättet är att läsa på och hitta det som känns bra för dig. Det ska kännas som att du har möjlighet att tjäna pengar på sikt (när du tänker flera år framåt så blir du inte oroad över en tillfällig nedgång utan kanske glad för att köpa mer)

Jag är inte direkt den bästa du kan få tag på när det gäller aktietips inom ekonomibloggvärden men mitt tips är att du blandar din portfölj ordentligt. Själv har jag medvetet samlat på mig flera olika bolag trots att jag mycket väl kan hålla med om regeln:
Du blir inte rik på att köpa den sjätte bästa investeringen du hittar! Jag anser helt enkelt att jag ska äga i minst 15 bolag för att minska min totala risk (nybörjartaktik).

Bloggar där du kan läsa till dig mkt information hittar du i min blogglista i vänsterspalten.

T.ex. Dennis Hedback om aktier, 40%på20år, Stockman, Davids aktietips m.fl. Jag knappt något när jag började läste på lite varje dag. Bara genom att läsa Tradinghandboken får du en väldigt bra start.

Det lätta svaret på Var är internet.

Dagens Industri (bara siffrorna), analyser av ftg (mest för företagshistoria)på t.ex. red eye, forum, hemsida (har ofta gott om finansiell information och bokslut).

Trots att jag försökte hålla det kort så blir det ganska långt och jag hoppas att det inte skrämmer dig från aktiehandel. Läs på lite när du har tid över och använd sunt förnuft när du handlar.

john sa...

Hej!

Jag har precis som du fått alldeles för många nummer fran Affärsvärlden och skickade ett mail till dom för några dagar sedan, jag har ännu inte fått något svar...

Precis som du skriver så blir man ju lite orolig över att man måste betala senare.

Mvh john på ekonomisk trygghet

J sa...

Avanza brukar ringa alla nya kunder för att önska dem välkomna och se om det finns några frågor. Ingen merförsäljning alltså, bara bra kundkontakt. =)

The gemini sa...

Tack för ett jätte bra svar. Jag hade tänkt mig en överskådlig portfölj med ca 5 olika aktier, men jag ska nog göra som dig, att ha som mål att ha 15. Tack också för alla andra tips där jag kan läsa mer om detta.

Mamma Mimmi sa...

På tal om Boxer och e-faktura... Har haft samma problem med Telia länge nu och börjar bli bra trött på att de skickar pappersfaktura trots autogiro och kontak med min bank. Är detta något du lyckats fixa? Ha en skön helg! Hälsningar Mimmi

Auri sacra fames sa...

John:
Samma sak verkar ha hänt "Diversifierad" så då är jag inte ensam iaf=)

J:
Tack för infon!

Auri sacra fames sa...

The gemini:
Alltid kul att kunna hjälpa till! =)

Mamma Mimmi:
Jag vet inte om Telia gått igenom än då jag bara får räkningen därifrån vart tredje månad. Hur svårt kan det vara att få en faktura rätt? =)Hoppas att inte de krånglar också...

Allihopa:
Trevlig Helg!