torsdag 29 oktober 2009

Framsteg i familjen

Det är inte bara jag som gör framsteg i mitt sparande. Min sambo har lyckats ställa om ganska bra hon också. Egen termos med kaffe med sig till skolan, inte köpa för mycket onödigt osv. Små saker som gör stor skillnad i slutet.

Hon har ett exceldokument där hon sköter om sin ekonomi. Det är mycket enklare än mitt men det är jag som har gjort det en gång i tiden. I början gillade hon det inte alls men allt eftersom har hon börjat se fördelarna.

När jag var på jobbet ringde hon då dokumentet strulade. Hon berättade att hon skulle föra över pengar till sin privata buffert och siffrorna stämde inte överens med vad hon förde över. När jag kom hem tog jag en titt och hittade ett fel som räknade ett konto dubbelt. Detta gjorde att hon egentligen hade 2000 kr mer än vad dokumentet visade.

Nu har hon lagt undan pengar i en privatekonomisk avsättning så att hon med hjälp av detta tillskott kan fylla ut både december och maj (studenterna får mindre pengar då) månad till normal nivå. Nu kan hon börja spara till juni som än så länge visar på arbetslöshet. Lika bra att förbereda sig på det och se det som en vinst om pengarna kan användas till annat.

1 kommentar:

Svenskmillionaire sa...

Ja, det blir oerhört mycket lättare att spara när man gör det båda två i förhållandet! Slösar den ena är det grymt svårt.