måndag 7 januari 2013

Göra eget snus

Efter ett uppehåll på 3,5 år sedan senaste gången jag gav mig på att  göra eget snus så är det nu dags att ge sig på den ekonomiska biten i detta beroende ännu en gång. Denna gången sker tillverkningen hos en kompis och vi har köpt en billig campingugn som endast ska användas till snus.

Eftersom ugnen kostar lite pengar så får vi betala ca 15 kronor dosan för första snussatsen vilket innebär en besparing på 300 kronor för min del om jag jämför med det snus jag brukar köpa. Hoppas det löper på smärtfritt och att vi kan hålla igång produktionen under året. Då skulle besparingen bli desto större eftersom den betalda ugnen räcker till fler än en snussats.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 kommentarer:

Stabilekonomi sa...

Kanske man borde testa eftersom det inte finns motivation att sluta snusa, även om jag dragit ner så att en dosa ska räcka i tre dagar. Något måste man ju unna sig.
Jag har hört att det ska gå att få till snuset riktigt bra men har inte smakat själv.
Roligt att du bloggar igen!

Stabilekonomi sa...

Kanske man borde testa, har hört att det ska gå och få till det riktigt bra även om jag inte smakat själv. Har dragit ner så att en dosa ska räcka i tre dagar men har inte motivation att sluta, något måste man unna sig.
Roligt att du skriver igen!

Auri sacra fames sa...

"Summan av lasterna är konstant" =)

Har gjort det tidigare och det blev helt ok men blev utskälld av min sambo då lukten satte sig i textilerna och ugnen var tvungen att plockas isär och putsas då lukten återkom vid användning.

Denna gång blir det en ugn i en kompis källare, ska bara fixa ett myggnät också så att han känner sig bekväm med att ha fönstret öppet under produktion. Läste någonstans om någon som använde stekpåsar och tog ut blandningen utomhus när vederbörande skulle blanda i något och kom undan lukten. Har dock inte testat detta själv.

Tidigare har jag köpt snus på snus2.se, tillräckligt för att få fraktfritt och har flera stockar hemma nedfrysta. Behöver aldrig åka in till staden för att snuset är slut och det blir inte så dyrt (Snusar Megapoole lössnus varvat med Megapoole vit portion när jag tränar)

Auri sacra fames sa...

"och det blir inte så dyrt..."
Vad jag menar är att det kunde kostat mycket mer =)