måndag 7 december 2009

Den rullande spargriskrossaren

Det blir inte alltid som jag planerat. På söndag är det en månad sedan min sambos bil inte gick igenom besiktningen. Då tänkte jag fixa allt själv men nu när tiden nästan gått ut så har jag fortfarande inte gjort mer än att byta en lampa och fixat en krånglande bildörr.

Reparationslusten gick ur mig när jag insåg att det inte fanns något avgasrör som passade bilen på Biltema. Då var det inte heller lönt att åka dit och köpa lampor och på den vägen är det. Nu har jag bokat tid för reparation under morgondagen.

Det enda som känns bra med detta är att en bekant som öppnat en bilverkstad och att det är kul att hjälpa igång honom. Priset blir mindre roligt då jag tror att det kommer att kosta oss runt 5000 kr (ändå billigt med tanke på jobbet) när jag ser priserna på de olika delar som behövs.

3 kommentarer:

nonhosonno sa...

Reparationer på bil är aldrig skoj, sura pengar :(

john sa...

lider med dig =/ Jag släckte en varningslampa förra året innan besiktingen, pris: 700kr! Dagen efter besiktingen började den lysa igen...

Auri sacra fames sa...

Hej Nonshono!
Verkligen aldrig roligt med sådana kostnader.

Hej John!
Då borde du väl kunna gå tillbaka och få det fixat på verkstaden, måste väl finnas någon garanti?


Nu är det löst iaf, fick ett riktigt "kompispris" känns det som. Räknade på materialkostnader och det hamnade över 3000 kr och jag betalar 4000 kr inkl ombesiktning=)