torsdag 4 augusti 2011

Bryter min regler, tre regelbrott

Regel 1
Ha aldrig mer än 5% i ett innehav gäller tydligen inte i min pensionsfond där flera innehav ligger över gränsen och nästan 20% av pensionsfonden består numera av HM, hoppas det blir bra.

Regel 2
Mitt PPM upplägg var det nästa som skulle brytas. Jag har ändrat datumet för förändringar från 15 till 25 bytesmånaden då konjunkturbarometern (se längst ner på sidan) publicerar senaste siffran då. Senast publicerade siffra var 104,4 och nästa bytesmånad ska vara september. Ändå skrev jag ner siffran för konjunkturen i mitt Exceldokument och la i in en order om förändring idag för att skicka över några räntefondsprocent till Avanza Zero. (Var inte överdrivet många procent).

Regel 3
Går värdet på min depå ner under månadens riktlinje så ska jag börja leta runt efter pengar att sätta in för fler köp. Denna gång tog jag det lugnt (garanterat för att det stundar semester och jag vill ha lite pengar att röra mig med) och nu sitter jag med en depå som har ett värde som ligger 8500 kr under månadens riktlinje och likviditeten har minskat i hög fart. Undrar vilket kortsiktigt konto jag ska hitta dom pengarna på, vill ju inte stå utan handelsmöjligheter i dessa tider?

Ja, ja...
Regler är till för att brytas, nu ska jag räkna lite och vara beredd på att göra en insättning (inte hela summan men lite pengar ska in och spärras från konsumtion i ca 21-34 år) på morgondagens lunchrast om vi inte får en rejäl uppgång imorgon.

2 kommentarer:

Auri sacra fames sa...

Blir bara en tusenlapp imorgon, känner att jag inte hinner räkna (svårräknat med semesterplaner) och så kan jag fortsätta med mindre insättningar om det fortsätter att falla. Är ett sätt att säkra lite likviditet också så att jag inte köper upp allt direkt.

Classier Corn sa...

Ingen regel utan undantag!