fredag 17 juli 2009

Forts Sparkonto med hög ränta

Idag började jag dagen med att städa hela huset och nu var det skönt att vi inte har så stort boende. Skälet är att vi får besök om ett par timmar då en av mina gamla klasskompisar och hans sambo kommer och hälsar på. Blir nog en kanonhelg även om jag är lite orolig för vädret då det varit ordentliga skurar och åska de senaste dagarna vilket kan stoppa både grillande och fiske.

Jag kommer nog inte att ge bloggen särskilt mycket tid innan de åkt då jag ska fokusera på att umgås och då jag vill hålla mitt bloggande anonymt. Inte lätt och skriva om det är folk som bor här.

Ett av de mest besökta enskilda inlägget som jag skrivit är Sparkonto med hög ränta. Det skrev jag i början när jag tog tag i min ekonomi och det var när jag letade efter ett sparkonto som passar mig. Bluesteps sparkonto som jag tar upp passade inte mig då jag ansåg att det var osäkert eftersom jag inte gillade bolagets nyckeltal och jag kände att det med lite otur kunde innebära att jag behöver pengarna mitt i en konkurs.

Det jag vill komplettera det inlägget med är att skälet till att jag valde bort Bluestep var att jag inte har så mycket pengar. Har någon 400 000 kronor så gör det enligt mig inte så mycket om ett högräntekonto av flera har en högre osäkerhet bara det finns insättningsgaranti.

Nu har jag lagt undan en del på Marginalen sparkonto (inte bara det långsiktiga sparande som jag redovisat) och tanken på att starta ännu ett högräntekonto där jag endast har räntan i fokus börjar dyka upp. Många är ju avgiftsfria vilket innebär att jag kan ha flera.

Ett annat skäl till att starta upp fler högräntekonto är att det går snabbare att flytta pengarna om räntan sänks oskäligt lågt på ett av kontona. Det tar nämligen ett par dagar att starta upp ett nytt konto på ett nytt ställe.

Detta slutar nog med att jag kommer ha 3 stycken olika högräntekonton inom 2 år. Blir det fler så kan jag tänka mig att det blir svårt att hålla reda på samtidigt som det kommer ta väldigt lång tid innan jag fyller upp 3 konton till maxgräns för insättningsgaranti.

1 kommentar:

minna sa...

jag måste också börja kika på sparkonton med hög ränta....räntorna just nu är värdelösa...