tisdag 16 februari 2010

Ett spartips med inslag av ekonomiskt vansinne

Efter att ha provat på att ha en kortare frisyr ett par år bestämde sig min sambo för att spara ut sitt hår igen. Efter ett tags sparande så började det bli svårare att göra iordning håret och hon började fundera på en genväg. Det går nämligen att göra en förlängning genom att limma på en extra bit från någon sålt sitt hår.

Priset för detta varierade mellan 5000-6000 kr hos de frisörer som hon kontaktade. Istället för att gå direkt till en frisör valde hon att kontakta gymnasiets frisörlinje. Efter ett par veckor fick hon en tid och nu sitter hårförlängningen på plats. Arbetet gjordes av en elev som övervakades av en utbildad frisör och kostade 2000 kr.

Min sambo tycker att hon har gjort värsta affären då hon för 40% av priset fått:
- Hårförlängning (normalpris ca 5000-6000 kr)
- Klippning (ca 420 kr)
- Färgning (ca 900 kr)

Frisöreleven ska även ta loss håret till sommaren utan någon extra kostnad.

Mycket likheter med mitt egna ekonomiska tänkande men samtidigt känns det helt fel. Själv förstår jag inte varför någon skulle lägga pengar på något som hade löst sig genom att inte göra mycket mer än att luta sig tillbaka och vänta. Att håret måste tas bort till sommaren gör det ännu mer fel då värdet inte är bestående mer än ett par månader. Det ligger helt enkelt utanför en stackars ekonomibloggares förstånd. Jag får väl lita på min sambo som säger att det är en investering i välmående trots att mitt ekonomiska spindelsinne skriker att det är fel.

Klicka på bilden för fler spartips

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hyfsad hårtrimmer + redig sax = 300-550:- (kommer inte ihåg).
Sprayflaska med vatten har jag redan till blommorna.

Efter ca ett års träning (4-5ggr) börjar jag nu få rätt ok frisyr.

Sista (inte senaste) gången jag var hos en "riktig" frisör blev jag ärligt talat rädd, galningen började fråga MIG vilken längd på trimern han skulle använda i nacken, 9mm, 12mm? I mitt huvud hördes "FAN VET JAG, DET ÄR JU DU SOM ÄR FRISÖR". Efter det sa jag åt min bättre hälft som så att det kan ju inte bli värre ;)
Efter några roliga kommentarer när man kommit nyklippt till jobbet efter de första försöken fick jag nu framföra lite beröm.

Fast kanske var en liten detalj som skiljer, jag är en han och inte hon ;)

/Erik

Auri sacra fames sa...

HAHA!
Jag har hört liknande skräckhistorier från kompisar med startfrågor innan saxen går i arbete som:
Långt eller kort?

Att ge mig på detta själv hade jag inte gjort men min sambo har lovat att försöka sig på att klippa mig=)

Det värsta som kanhända är att jag kommer rakad till jobbet efter pilotförsöket=)

Jag vet faktiskt en del tjejer som klipper sig själva (eller varandra)men jag vet inga killar som gör det och inte är väldigt korthåriga. Kanske ett nummer till talangjakten=)

Anonym sa...

Det är så klart hon som klipper mig och inget annat.

Hon har dock fått ett par lektioner där min mor visat/hjälpt henne att klippa mig. Som du säger, det värsta som kan hända är att man ser lite rolig ut i håret en vecka ;)

/Erik

Auri sacra fames sa...

Ok, missuppfattade lite=) Min sambo ska också ta lite lektioner av en frisör, vi får se hur många gånger det tar innan det sitter=)

Jag har undrat lite vad det kostar med hårtrimmer och sax men nu vet jag=) Tack!