torsdag 11 juni 2009

Jag svarar som drakarna!

Idag fick jag en e-post som innehöll ett förslag från företaget Promotion-Time (om det nu finns ett sådant företag).

Utdrag från e-post:
I would like to introduce you with some of our clients that are interested in advertising on http://milstolpe.blogspot.com/.
We are willing to offer you a fixed monthly payment, which will be paid 3 months in advance, for placing our clients' advertisements on your website.

Det riktar sig till en blogg med få besökare och varför vill de betala innan de ser en motprestation (kan det vara så att det är sugna på mitt kontonummer tillsammans med mer information om mig)?

Tack men jag avstår!

2 kommentarer:

Markus sa...

Jag tror du freakar ut i onödan..

Auri sacra fames sa...

Freakar ut i onödan???

Jag googlade ordet freaka för att försöka förstå vad du menar. Du får tänka på att bloggen tillhör en smålänning i en liten stad där vi inte svänger oss med storstadsuttryck som Ni gör i London.

Som jag uppfattar det så är freaka ett starkt uttryck när någon utagerar sina känslor på ett överdrivet sätt utifrån händelsen eller situationen. Rätta mig om jag har fel!

Jag förstår inte hur du kan kalla det att jag freakar när jag tycker att jag gör en bedömning från den information som finns tillgänglig och väljer att inte svara på e-posten samt skriver ett litet blogginlägg, utveckla gärna!

I min tanke påminner detta om när de försöker få dammsugarförsäljare att komma på besök:
- Grattis till detta erbjudande som du fått av ......
(Precis som du skulle vunnit något) Jag tror helt enkelt att detta minst är ett försök till att få pengar av mig på något sätt inom en snar framtid.

Eftersom brevet var på engelska så förstår de antagligen inte ens vad bloggen handlar om, varför ska de då erbjuda mig en inkomst utan egensyfte? Du är ju enligt din sida mer utbildad i marknadsföring
än vad jag är så du får gärna upplysa mig!

När du själv varnar för företag på din sida och anser att jag freakar med mitt inlägg börjar jag nästan misstänka ett egensyfte från din sida då du har del i flera internetsidor och verkar vara delaktig i branschen som företaget representerar.

Eller har du kanske aldrig hört talas om företaget? Isf undrar jag hur du kan sätta en "det är lugnt"-stämpel med ditt ansikte jämte kommentaren vilket kanske gör att nästa bloggare accepterar deras erbjudande och eventuellt blir lurad.