söndag 11 oktober 2009

Boktips?

En kompis har köpt boken Så här kan alla svenskar bli miljonärer. Då han läser ganska snabbt så tror jag att jag kan låna den i slutet av veckan. Den känns inte akut att läsa då jag inte tror att den innehåller några revolutionerande nyheter men det ska ändå bli kul att bläddra igenom den. Han har även köpt en bok som heter Säljbibeln som han kommit halvvägs igenom.

Den sistnämnda boken är egentligen mer intressant för mig då försäljningsresultat kan vara direkt kopplade till min ekonomi. Jag har en bonus i mitt anställningsavtal som baseras på omsättningen i företaget jag jobbar på. Om vi passerar en viss gräns så får jag en viss procent av omsättningen och under högkonjunkturen så gav detta stundvis bra med extrapengar.

Denna bonus har inte gett något sedan våren -08 men jag hoppas på framtiden. Nu är försäljning bara en del av mitt arbete och vi har t.ex. en renodlad säljare anställd men det skadar inte att jag blir bättre på att dra in affärer. Det är nu det ska tas marknadsandelar för att nå ännu högre under nästa högkonjunktur.

Jag har alltid haft svårt att komma på något att önska mig i julklapp och i år tänkte jag önska mig böcker. Finns det några boktips bland Er läsare på böcker som kan passa mig?

2 kommentarer:

minna sa...

jag älskade boken så här kan alla svenskar bli miljonärer. Den var basic men bra. Ibland är det bra att läsa basic fakta om och om igen.

Auri sacra fames sa...

Det låter ju lovande=)