tisdag 26 maj 2009

Knepigt värre

Det är inte enkelt att få ner sin strategi i sparandet på papper. Samtidigt som det vore kul att uträtta stordåd så är jag kanske inte beredd att offra det som krävs för att göra det. Det ska inte vara jobbigt att spara och för att göra en väsentlig skillnad så behöver jag få in mer pengar långsiktigt.

Innan jag börjar med att lägga upp en strategi så känns det som att jag måste ha ett mål med mitt sparande. Hittills har jag bara tänkt på att det ska bli bättre hela tiden.

Ett mål ska inte vara omöjligt att nå upp till samtidigt som det inte får vara för lätt. Ett mellansvårt mål i dagsläget kan bli omöjligt eller för lätt om ett par år beroende på hur livet utvecklar sig. Om jag inser att jag inte kommer nå upp till mitt mål kanske det förstör min motivation till att spara.

Det är inte lätt att få ordning på tankarna och för tillfället försöker jag hitta inspiration hos andra bloggare som är klara med sina mål. Jag hittade ett väldigt bra exceldokument på bloggen 40%på20år där det gå att leka med siffror och se hur det kan påverka utdelningstillväxt.

Frågan är hur många fler än jag som tycker att det är kul att leka med siffror i ett dokument för att se hur det påverkar resultatet men jag spenderade en timma framför detta dokument igår. Antagligen kommer jag att spendera ännu mer tid framför detta dokument framöver.

3 kommentarer:

Sefo sa...

Bra tips, tycker själv om att sitta med exceldokument, men kan själv inte skapa något då jag inte har den kunskapen.
Så tack för tips!

minna sa...

ha några delmål! Jag har ett slutmål, och delmål! Börja med att spara minst 10%...

Auri sacra fames sa...

S.E.F.O.
Jag har kunskapen om excel så vem vet, kanske lägger jag ut lite exceldokument i framtiden=)(Något speciellt du skulle behöva ha ett exceldokument till?)

Minna
Du har så rätt, det är svaret på gåtan! Jag behöver inte ha det slutgiltliga målet klart för att ha delmål.