fredag 19 november 2010

1600 kr/år

Årets bilförsäkring på min Volkswagen Transporter kom i brevlådan för ett tag sedan överraskade med en prishöjning. Detta gjorde att jag ansåg att det blivit för dyrt men jag har varken haft tid att ringa en jämförelsetjänst eller att jämföra olika bolag men det finns andra sätt att få det billigare.

Bilbehovet är annorlunda nu när min sambo jobbar så nära hemmet (4 km). Till att börja med ska hennes bil besiktigas (vilket sker just när det inlägg publiceras). Efter det får vi försöka sälja den alternativt ge den en enkelbiljett till närmaste skrotupplag.

Då är vi iaf nere på två bilar (vilket iaf är mer ekonomiskt än tidigare även om två bilar antagligen inte går under ekonomisk viset) och eftersom jag hann sticka in ett samtal till nuvarande försäkringsbolag i veckan och bytte från halv- till trafikförsäkring så blir månadskostnaden för våra fordon väldigt mycket mindre. Bara försäkringsbytet gör 1600 kr/år.

I veckorna får min sambo sedan ta den stora bilen till jobbet och till våren så säljer vi nog den också innan vi börjar kika på ett bilbyte så att min sambo får ett mera anpassat fordon att ta sig fram i. Bara för att jag gick ner på en trafikförsäkring hos samma bolag nu så är får jag inte glömma att det inte är en bindande avtal. När jag får tid över så kan jag fortsätta att jämföra och byta om jag hittar ett billigare alternativ.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Om man arbetar 4km från hemmet lär ju knappast bil behövas för att ta sig till arbetet.

Auri sacra fames sa...

Hej!
Nej, inte nu, men när det kommer snö... Numera finns det en cykelväg ut till oss på landet så om de skottar den så finns det möjlighet att ta cykel även då (men det funkar inte varje dag, är nog inte prio på den när snön kommer). Vägen är livsfarlig utan bil då hastigheter överskrids och det inte är belyst.

Min leasingbil är för liten för vissa av våra behov så det kommer också att behövas en större bil att komplettera med (iaf tills kontraktet går ut år 2012-2013 och jag byter till en större) men det är inte för jobbresor den bilen behövs.