lördag 21 februari 2009

Tankar om Facebook

Numera används digitalkamera ofta för att föreviga minnesvärda stunder. Det är vanligt att kamerans bilder och videofilmer läggs in på datorn för att lagras. En del är väl duktiga och säkerhetskopierar datorns innehåll till en dvd eller cd. Jag såg ett program på TV angående detta och enligt programmet så skulle detta bli den mörka tidsåldern dvs. att inga av våra foton eller filmer kommer klara sig särskilt många år fram i tiden med dagens digitala lagring. Datorer och skivor går helt enkelt sönder.

Jag har inte något konto på Facebook men jag funderar på att skaffa ett. Trots att jag läst så mycket om det negativa som ett sådant konto innebär så ser jag möjligheter. Det är inte möjligheter att hitta gamla vänner eller att hålla kontakten med folk utan för att ha en extra säkerhetskopia på bilderna.

I en av de negativa artiklarna så läste jag att det nästan är omöjligt att få väck bilderna och att jag antagligen inte kommer lyckas ens om jag försöker. Det lät som säker fotoförvaring! Om jag inte missuppfattat Facebookanvändarna så kan jag starta ett konto utan addera någon som kan se mina bilder. Jag kan ha ett konto som bara jag kommer in på där jag har en extra säkerhet för att bilderna ska klara sig så länge som möjligt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Man behöver inte vara medlem på facebook för att få sina bilder sparade på webben. Det finns en sida som heter pixbox.se som riktar in sig enbart på bilder. Kolla det!

Finanskvinnan sa...

Välj Picasa istället. Det ägs av Google och är väldigt enkelt att använda. När du för över bilderna från digitalkameran till datorn frågar programmet om du ska lägga in i Picasa. I programmet kan du välja om du vill göra album publika så släkt och vänner kan se dem eller ej.

http://picasaweb.google.com/

Google kommer nog finnas längre än Facebook.

Eftersom du har blogspot har du redan ett picasakonto som du kan starta igång.

Bilderna du lägger upp i bloggen hamnar där, t ex.

Auri sacra fames sa...

Tack för tipsen!