fredag 13 mars 2009

Antikrundan

Jag gillar verkligen programmet Antikrundan. Det är bra underhållning när en del personer står med dollartecken framför ögonen och får veta att det som de släpat med är värdelöst. Lika roligt är det att se de personer som kommer in med vad de tror är värdelösa saker. De kommer endast in för att få veta bakgrunden till föremålet de tycker så mycket om. När de fått veta detta får de en värdering som är sanslöst mycket högre än de någonsin vågat tro.

I veckan tog vi en sväng förbi Erikshjälpen. Vi hade hört ett rykte om att det fanns en kista där som vi kunde ha som vardagsrumsbord. Tyvärr var den redan såld men vi hittade en spegel som min sambo ville renovera. Vi köpte den för 150 kr och stannade även till för att köpa färg så att hon kan måla om den.

När vi ställt denna tunga spegel hemma så såg vi en lapp på baksidan det bland annat står:
AB Glas & Trä
Nr GT 7091

Jag letade efter spegeln på internet men kunde inte hitta den. Däremot hittade jag andra speglar från samma tillverkare och en del kostade kring 2000 kr vilket gör att vi måste ta reda på mer innan sandpappret åker fram. Efter vidare sökmotorsfrågor hittade jag något som heter Aktionshuset Metropol AB som tydligen gör gratis värderingar åt personer som är intresserade av att sälja. Vi skickade en fråga med bild och väntar nu på svaret från deras experter.

3 kommentarer:

Strävar Efter Finansiellt Oberoende sa...

Det var en rustik och vacker spegel! Lycka till med värderingen, hoppas ni har gjort ett ordentligt klipp! =)

Auri sacra fames sa...

Jag tror faktiskt inte att vi gjort det men det vore högst tråkigt att inse att den var värd pengar efter att den målats om=)

Strävar Efter Finansiellt Oberoende sa...

Ja det vore jättesynd!
Hoppas att det är ett klipp trots allt, det är himla kul med oväntade sådana! =)