onsdag 8 april 2009

Gå ur kyrkan

Det är något jag funderat på flera gånger utan att ta tag i det men nu har jag fyllt i det papper som krävs för att gå ur Svenska kyrkan. Jag är verkligen inte kristen och det enda som ekar i huvudet på mig när någon pratar om kristendom är:
"I en grupp där alla tänker lika så tänks det inte mycket alls"

Det är inget hastigt beslut utan det har växt fram under flera års tid och när jag såg att det kostade mig över 5000 kr i skatt förra året så kände jag att det var dags. Instruktioner för hur du kan gå ur Svenska kyrkan hittar du på Uturkyrkan.se.

3 kommentarer:

Sefo sa...

Jag har också skaffat papper så jag kan gå ur svenska kyrkan. Ser ingen anledning till att vara med där då jag inte är kristen. Det är ju som du skriver ca 5000;- som går i skatt till den.

Per Penning sa...

Jag gick ur Svenska kyrkan vid årsskiftet. Jag är å andra sidan varken agnostiker eller ateist men som du skriver (huvet på spiken) - alla gruppsykoser är inte hälsosamt.

Mitt motto är - gör vad du vill så länge det inte drabbar någon annan negativt. :)

Kristian sa...

Gick ur förra året då jag gått runt och gnällt på mitt medlemskap i flera år men varit alldeles för lat. Förra året tog jag mig i kragen och tog tag i småsaker som detta! Mindre utgifter är välkomnande i alla former.