torsdag 20 september 2012

Tufft med tid

Gick precis igenom min ekonomi i ett av mina fullmatade exceldokument. Köpen till stallbygget springer iväg och trots att jag gjorde en återbetalning av lån från mitt aktiebolag på 9800 kr så står det 0 kronor på kontot för nybyggnation. Nu gäller det att få fram lite extra pengar och nästa månadsbudget kommer ha ett fokus på byggande.

På fredag får jag hjälp av en lastbil att köra hem material och jag har inte räknat på vad det kommer att kosta. Jag hoppas dock att min sambos konto för nybyggnation täcker den räkningen. Jag har ett kreditkort kopplat till byggvaruhandeln och drar det vid varje köp istället för att betala kontant. Vi får återbäring på våra köp men det är lätt att tappa kontrollen. Som tur är så har jag gjort avsättningar vid varje köp och har därför pengar när räkningarna kommer. Har man inte råd att betala direkt och får göra delbetalningar så blir det ingen billig historia.

På onsdag åker jag till Norge och fiskar, en resa som bokades innan planen på stallbyggnation. Pengar till resan gjorde jag en avsättning på direkt men även tiden börjar bli knapp och det känns inte bra att lämna landet i 5 dagar. Kan dock inte avboka nu och jag ska försöka slappa och njuta istället för att oroa mig.

Innan semestern får det bli ett ordentligt ryck. Tar jag ledigt från min yrkesroll på måndagen så skulle jag kunna få ihop 40 byggtimmar från fredag till måndag (vad jag brukar få ihop på en hel vecka annars). Klockan 06.30 på lördag så dyker det även upp en kompis för att hjälpa mig sätta panel ett par timmar. En annan kompis har fixat kompressor och en tredje lånar ut en spikpistol och fixar ordentlig rabatt på spik genom sitt företag. Vad hade man gjort utan kontakterna kring sig. Denna gemensamma insats kommer spara en hel del tid gentemot egenarbete med hammare. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer:

Inkomstförsäkring sa...

Intressant att följa bygget. Ja tid är alltid en bristvara, själv försöker jag kör "Gunde Svan - metodiken" genom att ta tid på allt jag gör. Då blir man automatiskt målfokuserad :)

Auri sacra fames sa...

*hehe* Kanske skulle prova detta för att öka motivationen =)