fredag 10 april 2009

Denna gången går det

Ibland känns det som att jag missat en chans att säga något. Det kan vara allt från svaret på en fråga under ett säljsamtal till en spydig kommentar som kastas på en. Konstigt nog lyckas jag alltid komma på något bra eller bättre att svara när det är för sent att ta upp det igen. Detta är nog inget jag är ensam om då det antagligen handlar om att hjärnan jobbar på i bakgrunden även om det inte är just den händelse som är i fokus just då.

Nu har det hänt igen men denna gång hände det på denna blogg och här går det att rätta till det. Jag gav min nyinköpta båtmotor alldeles för lite utrymme vilket jag ska rätta till nu. En liten plastbåt med en motor till tappar knappt i värde. Jag har hört talas om båtar som har bytt ägare upp till fem gånger utan att priset ändrats.

Båtmotorn jag köpte var riktigt billig och som jag skrivit tidigare så handlade det om att den köptes under rätt årstid av en kompis till mig. Sen fick jag köpa denna motor som bara gått i 10 timmar och är i nyskick för en hundralapp extra. De extra pengarna var för att han utfört en service på motorn under vintern.

Sköter jag om motorn så skulle jag kunna sälja den för samma pris eller dyrare om ett par år även om det inte är något jag planerar. Begagnade båtar och båtmotorer verkar inte ha någon direkt värdeminskning och varken drift eller underhåll är särskilt dyr på små plastbåtar.

Nu dyker det snart upp två kompisar då det är dags att ge sig ut på sjön och fiska lite för andra gången denna vecka.

2 kommentarer:

Sefo sa...

Jag känner igen det där så väl, alla mina bra svar kommer långt senare då det är försent att svara!
Min teori är att jag fortfarande blir så förvånad/chockad över vad en del säger och därför blir det inget gensvar från min sida.
Låter härligt med fiske! =)
Tyvärr så gillar ingen av mina vänner fiske så det blir sällan att jag gör det själv.
Hoppas du får en och annan fisk idag! =)

Auri sacra fames sa...

Fiskeresultaten är något jag får tiga om=)brukar inte bli så bra när sjön är spegelblank och solen steker men det är ju inte så dumt att vara ute på sjön då heller=)