lördag 25 juli 2009

Steg 2 nästan avklarat

Igår var jag hemma hos en kompis och drack lite öl. På vägen dit hade jag pantat mina hittade burkar och jag hade min krona i fickan. Jag hade funderat på hur jag skulle dubbla den och hade en idé.

En halvtimma innan jag skulle åka hem så frågade jag lägenhetsinnehavaren om jag skulle kunna få köpa pantburkarna som blir kvar för 1 krona. Han tittade på mig och svarade nej. Jag tog upp min krona ur fickan och började köpslå med respektive öldrickare istället. (Mina burkar var redan nerpackade i väskan så att de inte skulle störa spelet)

Jag trodde att det skulle bli mer frågor när jag satt och försökte köpa 4 tomma ölburkar för 1 krona. Lite skratt blev det väl men det tog ett litet tag innan jag fick köpa loss burkarna då folk undrade vad jag höll på med. Jag avslöjade inget om spelet så nu sitter de väl och skrattar åt mig idag också men det gör mig inget. Steg två nästan avklarat.

4 kommentarer:

Auri sacra fames sa...

Nu har jag pantat burkarna och steg 2 är klart, dags att börja tänka på nästa steg..

Riktigt roligt detta, min kompis som jag köpte burkarna från har via SMS frågat och börjat spekulera i varför jag köpte tomburkarna av honom igår.

Jag svarade bara att jag inte kan berätta, inte än...

Spargrisens Mor sa...

Håller på att läsa om Dubblingsmetoden, som gör en miljonär/mångmiljonär, beroende hur långt man vill gå...lite att tävla med sig själv. Man börjar nog tänka på ett annat sätt, ska du se.
När du blivit miljonär så får du väl bjuda kompisen på en ölfest och berätta...
Lycka till!

Auri sacra fames sa...

Tack!

Blir jag miljonär på detta (vilket jag egentligen inte räknar med, spelar mest för att det är kul men även för att testa att göra saker som jag inte gjort tidigare) så kommer jag naturligtvis att bjuda honom på både öl och svar=)

x sa...

Haha.. klockrent. Dina kompisar måste garvat ihjäl sig efteråt. :)