onsdag 25 februari 2009

Jag hoppas jag har fel!

Igår berättade min chef att han fått upp ögonen för guldfonder. Han hade flyttat över 25% av sin tjänstepension till de här fonderna och hoppades på en fortsatt snabb uppgång. Jag hoppas att jag har fel men personligen så hade jag hellre lagt pengarna i olja som ligger väldigt lågt just nu. Helt enkelt för att jag tror att guldet, precis som allt annat, har nått en topp när de som inte är insatta får upp ögonen för det.

Nu kanske guldet är ganska säkert eftersom det verkar öka i värde allt efter som allt annat blir osäkert. Jag föredrar i alla fall att köpa billigt. Risken är att han får vara med om en liten uppgång och sedan faller det. Nergången verkar nästan alltid gå snabbare. Däremot så ska jag investera i guld tidigt om jag ser tecken på att nästa finanskris står och lurar. Fast det kan jag inte börja spekulera i nu eftersom vi måste reda ut den nuvarande först.

Vi får hoppas att jag har fel och att han får en uppgång och hinner dra sig ur innan ett eventuellt fall. En lekman som jag kan ju inte skrämma honom med domedagsprofetior och ge honom råd.

1 kommentar:

Auri sacra fames sa...

Nu är hans guldfonder sålda och det gick jämt ut... Dvs varken vinst eller förlust.