fredag 3 april 2009

Ännu en dag utan (egen) bil

Om jag hade haft ett skriftligt arbetsschema så hade en arbetsdag enligt detta varit mellan 08.00-17.00. Nu är det lite diffust med tider eftersom jag har en "alltid ledig, aldrig ledig"-tjänst. På senare tid har ändå de här tiderna stämt väldigt bra eftersom det är mindre att göra.

Bussen går hemifrån runt 07:30 så det passar mig perfekt. Hemvägen blir det lite värre med eftersom jag måste vänta tills 18.10 innan busssen går (om jag inte avviker från jobbet tidigare.)

Jag sysselsätter mig på olika sätt under denna tid. Ibland går jag t.ex. hem till någon och tar en kopp kaffe och ibland jobbar jag extra. Igår hade jag med en av våra hundar till jobbet så vi gick ut på en promenad istället och denna gångtur slutade inte förrän vi var hemma.

Vi valde att ta den mest natursköna vägen och jag vet inte hur långt vi gick men närmaste bilvägen är 7 km. Trots att vi tog det ganska lugnt så kom vi fram före bussen vilket jag inte trodde vi skulle hinna. Promenaden slutade alltså med att vi båda fick motion samtidigt som jag sparade både tid och pengar.

Trots att det kändes skönt så kommer jag inte upprepa detta varje dag. Kanske ska jag försöka att byta ut en bussresa per vecka mot att gå.

1 kommentar:

minna sa...

nu när vårvärmen kommer ska jag gå hem dom sista 4 km med hundarna. Lite jobbigt men supernyttigt!