lördag 28 november 2009

Gratis aktier

Nu har jag skickat efter en ansökan för att starta en depå hos Nordnet så att jag är förberedd när det är dags att flytta mina pensionspengar. Turligt nog så verkar de ha en kampanj nu så välkomstpaketet består av bland annat Svenska aktier för 200 kr. Det är inget jag tackar nej till men jag får läsa igenom avtalet innan jag bestämmer mig.

5 kommentarer:

john sa...

Är det bara 200 kr man får aktier få nu? När jag öppnade var det 400 har jag för mig. Jag sålde av alla min så fort dom kommit in på depån, det blev inte mycket pengar kvar kan jag säga pga courtaget som ligger på 99kr/affär =)

Så ett tips är att vara extremt långsiktig i dessa "gratisaktier" annars äter courtaget upp hela summan.

Mvh //Ekonomisk trygghet

Auri sacra fames sa...

Det är kanske p.g.a. av de snabba försäljningarna som de minskat sin startbonus=)

Tack för tipset! Tanken är väl att vara extremt långsiktig i aktierna men det beror väl på i vilka företag jag får aktier i.

Vilka fick du?

john sa...

Ja det är nog många som säljer av direkt. Jag fick Boliden, Alfa, Skanska B och någon mer som jag inte kommer ihåg.

Mvh Ekonomisk trygghet

Linus sa...

Vad var det som fick dig att välja Nordnet istället för Avanza? Jag har också funderat på att flytta tjänstepensionen till ett bättre ställe, vore intressant om du studerat det närmare.

Jag har idag mina investeringar på Avanza så det vore såklart smidigt att även ha tjänstepensionen där, samtidigt som det känns som att lägga lite väl många ägg i samma korg.

Auri sacra fames sa...

Jag tycker inte att det verkar vara så stor skillnad hittills mer än att jag får gratisaktier och en lägre courtageavgift vid pensionsaktieköp hos Nordnet. Den stora posten blir att kolla igenom försäkringarna så att jag inte blir sämre försäkrad bara för att jag flyttar mina tjänstepensionspengar.