söndag 7 mars 2010

Bloggterrorister och ett försök till komik

Jag har sett spår efter de här människorna på andra bloggar och alltid undrat när de ska ta sig in hos mig. Med fördömande ord försöker de sänka bloggskribenten då de inte instämmer med levnadsstilen som bloggaren skriver om. Jag har läst om allt från personangrepp till skryt om att läsarna gjort bättre investeringar som argument för att bloggare ska lägga ner sitt skrivande eller bara tänka om sin livsstil.

Reaktionerna är blandade bland skribenterna då en del blir ledsna och besvikna. Andra blir arga och en del väljer bara att inte publicera kommentarerna eller så publicerar de och ignorerar att svara. Bäst tillvägagångssätt tycker jag personligen att Sparsamt Leverne Gustav har som försöker att sålla bort ovälkomna läsare genom att sätta upp en kravspecifikation på hur de ska bete sig och se ut.

Jag själv blev mest glad när min egna lilla terrorist dök upp på denna blogg. Kanske är det för att det vanligtvis inte skrivs särskilt många kommentarer på mina inlägg En annan anledning kan vara att han/hon kallade mig "det snålaste som går i ett par skor'" vilket jag tog som positivt då jag ofta inte tycker att jag är tillräckligt snål.

Min lilla terrorist uppskattade den komiska delen av bloggen vilket, enligt mig, inte är en särskilt stor del. För att uppmuntra honom/henne att stanna kvar som läsare och fortsätta med sina kommentarer så ska jag försöka mig på lite komedi.

Titta på bilden nedan (Benjamin Franklin på en 100-dollarssedel) och föreställ dig hur det skulle se ut om vi rakade av honom håret. Klicka sedan på bilden!

5 kommentarer:

Gustav sa...

Det stämmer att jag har vissa krav på läsarna men dessvärre är det svårt för mig att kontrollera dessa. :) Jag brukar publicera även negativa kommentarer och har faktiskt bara portat en person helt och hållet, mycket tydde på att vederbörande var psykiskt sjuk och hon återkom till bloggen under en mängd olika identiteter men hon var lätt att känna igen ändå och tröttnade så småningom när hennes kommentarer ändå aldrig publicerades (eller så sitter hon inlåst nu).

Jag har faktiskt inget emot personer som kritiserar, gnäller och kommer med personangrepp. Jag förstår inte riktigt hur de orkar läsa sånt de ogillar och sedan dessutom kommentera det, men om jag kan fungera som slagpåse för nån människa ställer jag mer än gärna upp.

Herr K sa...

Personligen har jag sluppit påhopp och onödiga personangrepp än så länge, vilket jag är glad för.

Visserligen skriver jag inte speciellt kontroversiella saker i min blogg, vilket mest har att göra med att jag inte vill starta debatter jag inte är tillräckligt påläst inom :P

Herr Gustav är desto bättre på att ge svar på tal, vilket är bra!

Auri sacra fames sa...

Hej Gustav!
Det är klart, tröttnar jag ordentligt på en kommentator så får väl även jag porta den personen=)

Håller med herr K, det är underhållande att läsa dina svar på tal/text=)

Hej Herr K!
Jag tycker inte heller att jag är så kontroversiell då jag bara skriver om saker jag gör men det är väl upp till läsarna att bedöma. Det går att ha åsikter men det är inte så mkt att debattera då det är preteritum.

Auri sacra fames sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Auri sacra fames sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.