tisdag 16 mars 2010

Pensionsfonden startad

Jag fick inte igenom alla mina köpodrar idag men det handlades för strax över 70 000 kr. Nu är jag bara 35,68% likvid i min tjänstepensionsdepå och jag kommer inte att stressa fram övrig handeln likt de första köpen. Klicka på bilden för att se innehav och procentuell fördelning. Vad tror Ni, är det starten på en fattig eller rik pension?

6 kommentarer:

Zed's Dead sa...

Saknar Kinnevik i portföljen, annars gillar jag de flesta innehaven. Hade nog skippat Investor dock och lagt till lite US aktier så som Coca-Cola, mcdonalds och Philip Morris.

Anonym sa...

Jag tycker du ska plocka in Aros Quality Group, ett mycket lågt värderat bolag som nog kommer bli en fin investering fram till pension. kurs / EK på 1,4, P/E runt 10, Soliditet runt 60 % och en Räntabilitet på EK som i genomsnitt varit 25 % de senaste åren.

Simon sa...

Jag tycker att det ser bra ut. Hade jag fått bestämma så hade jag lagt till fortum och kungsleden för direktavkastningen.

Auri sacra fames sa...

Hej Zed!
Kinnevik funderade jag på men passade då jag varken gillar innehaven Metro eller Transcom särskilt mycket (just nu iaf=). Tanken som slog mig var att jag kanske ska sälja mina aktier i Black Earth Farming och ta in Kinnevik i min långsiktiga portfölj på aktiedirekt istället.

Investor kanske inte bara har innehav som jag gillar heller men jag har läst så mycket negativt om dom senaste tiden att det triggade köpnerven=)

Att investera i utländska aktier känner jag mig inte riktigt trygg i än så jag väntar. Jag kommer högst troligt att börja med detta framåt i tiden.

Auri sacra fames sa...

Hej Simon!
Ja det vore inte fel att komplettera med några bolag med hög direktavkastning. Jag var ganska hårt viktad mot fastigheter i slutet av fondtiden på SEB (innan jag fick över pengarna och gjorde min egen fond=)Då visste jag att det skulle bli ett avbrott och trodde mycket på fastigheter på kort sikt. Just nu kan jag inte bestämma mig vad jag ska tro om fastighetsbolagen på längre sikt så jag avvaktar. Fortum känns däremot inte så oklar, det vore kanske ett bra bolag att starta med för att ta de stapplande stegen utanför de svenska listorna... =)

Auri sacra fames sa...

Hej Anonym!
Detta företag har jag inte läst på om tidigare, ska kolla upp det ikväll, tack för tipset!