tisdag 22 september 2009

Ett litet aktieköp

Idag blev det ett litet köp av aktier. Denna gång blev det 50 aktier i företaget Novotek för 12,55 kr st. Denna aktie har jag inga större förhoppningar på när det gäller kursrörelse uppåt utan det är mer av en "tråkig" aktie där jag hoppas på den framtida utdelningen.

Nu när jag slutat med månadsrapporter så tänkte jag faktiskt fokusera på mina aktier kring månadsskiftet (eller rättare sagt runt den 25 varje månad). Nu har jag ett inlägg/etikett som heter Mina aktier där jag redovisar inköpskurs och antal så därför kommer jag fokusera på procentuell förändring av kursen i de här inläggen.

Bland mina aktier finns köp som i dagsläget ökat med 100%-300% mot inköpskursen men även en del som fortfarande ligger på minus. Mest minus hittas bland mina första aktieköp och det hade nog känts värre om det var de senare affärerna som gick dåligt.

Att vissa aktieköp har ökat i värde är ingen garanti inför framtida kursutveckling. (Alla är ansvariga för sina egna investeringar!)

2 kommentarer:

Gerry sa...

Bara en liten fundering kring mindre köp. Äter inte courtaget upp mycket när du köper så små poster? Eller har du ett så pass lågt courtage?

Auri sacra fames sa...

Hej Gerry!
Courtaget på 9 kr är, enligt mig, en så liten procent att jag hellre gör flera mindre köp än att satsa på stort i ett köp. Den strategin har funkat bäst för mig iaf=)