lördag 13 mars 2010

Säck till kärl ger mer yta

Nya sopkärl har börjat placeras ut och nu försvinner sopsäcken. Tanken är att fastighetsägarna ska rulla ut den på sophämtningsdagen för att göra det lättare för sophämtarna. Vi har inte fått vårt nya kärl än men det kommer inte att göra någon större skillnad. Vår placering av soporna är redan ute vid vägen som leder in till vårt boende.

Det var bara ca 1 år sedan som vi beställde sophämtning. Vårt boende har använts som fritidshus tidigare och soporna har tagits med när stugan lämnats. Om jag minns rätt så betalade vi runt 1000 kr för dagens plåtburk där sopsäcken förvaras.

Det är en ganska bra plåtburk. Vädret har inte slitit på den särskilt mycket och trots en påhälsning av en myrkoloni så tycker jag att den fungerat relativt problemfritt och varit tillräckligt tät.

I instruktionerna till det nya kärlet hittar jag information om vad som inte får slängas i det nya kärlet. Glas, papper, plast, metall dvs. saker som ska källsorteras. I vårt trånga boende har källsorteringen alltid varit ett problem då den lilla tunna där vi samlar allt blir full omgående efter tömning. Närmaste sopstation ligger 4 km från vårt hem så det krävs att vi kommer ihåg att lasta upp när vi ska ta bilen in till staden. Nu är det skönt att jag ser en lösning på problemet.

Jag tror att jag kommer att kunna samla ihop tunnor av den gamla modellen utan kostnad mot avhämtning. Större hushåll med centrala lägen och mindre tomt vill nog inte ha en extra tunna stående. Själv skulle jag kunna tänka mig en tunna för varje sak som ska sorteras. Då kan jag flytta ut hela sorteringen från insidan av hemmet vilket gör att det blir lite lättare att bo i vårt lilla hus.

1 kommentar:

Auri sacra fames sa...

Första plåtburken hämtad=)