tisdag 25 augusti 2009

Våga prova!

Ibland när jag smyger in lite privatekonomiska diskussioner i vardagen så får jag höra:
- Vi kan inte sänka våra kostnader mer än vi har gjort.
Denna kommentar kommer ofta från personer som inte har det så lätt att få ihop månaden vilket gör att jag undrar om det stämmer.

Själv letar jag ständigt efter saker som kan sänka våra/mina kostnader och jag tycker jag hittar billigare alternativ med jämna mellanrum. Detta innebär ofta att jag får prova t.ex. en vara som är billigare än den jag använt tidigare och om den inte lever upp till mina krav så får jag helt enkelt byta tillbaka. Ofta är varan inte heller obrukbar vilket gör att den blir en liten besparing även när jag provar trots att jag går tillbaka vid nästa inköp.

Det senaste jag provade var hårgele. Redan nu använde jag ett alternativ som går att hitta i matbutiken och som är billigt gentemot det jag köpte hos frisören förr. Ett starkare hårgele av märket Taft. Senast när vi handlade så hittade jag ett alternativ från lågprismärket Eldorado.

Detta hårgele kostade 1/3-del av vad mitt vanliga hårgele kostar så jag köpte och provade. Det visade sig att resultatet blev likvärdigt med tidigare alternativ och nu har vi möjligheten att spara mer. Ingen enorm summa men ändå ett litet tillskott som gör det lite enklare att få pengar över.

2 kommentarer:

minna sa...

så sa jag förut, men jag hittar fortfarande saker som jag kan hitta billigare eller skära ner på! =)

Auri sacra fames sa...

och du har varit fenomenalt duktig på att hitta saker. När jag läser om fler som kapar sina kostnader blir jag motiverad att fortsätta med att dra ner mina egna=)