fredag 30 december 2011

Telefonförsäljare

utgifter
Sist var det en telefonsäljare som ringde angående Göta Energi. Han imponerade inte särskilt mycket på mig med sina mattekunskaper. Denna gång var det en telefonförsäljare från Boxer som ville få ett utdraget nej istället för att bara lyssna på det korta svaret.


Jag: Auri
Telefonförsäljaren: Hej jag ringer från Boxer, stör jag dig?
Jag: Det är ingen fara du kan få en minut.
Telefonförsäljaren: Jag ser här att du varit kund i fem år och därför tänkte vi erbjuda dig att låsa upp Canal+-kanalerna.
Jag: Jaha
Telefonförsäljaren: Ja för endast 99 kronor/månad i ett år och sedan 214 kr/månad sista halvåret så låser vi upp kanalerna. Vi vill att du ska slippa betala en massa hundralappar för de här kanalerna.
Jag: Ja fast det blir ju 2500 kr extra för mig och med tanke på hur mycket tid jag lägger på tv så tror jag att jag kan ha roligare för de pengarna.
Telefonförsäljaren: Tycker du det är dyrt?
Jag: Jag säger bara att jag kan ha roligare för 2500 kr än att titta på tv och vill jag se en film så kan jag hyra den för en engångskostnad.
Telefonförsäljaren: Men en film kostar ju 90 kr att hyra och här kommer det en ny film per dag.
Jag: Så dyra är inte filmerna här men jag tittar som sagt inte så mycket på tv att det är värt de 2500 kronorna som du vill att jag ska betala.
Telefonförsäljaren: Så kan du ju inte räkna.
Jag: Hur menar du?
Telefonförsäljaren: Ja ta t.ex. en liter mjölk, det är billigt. Men om du räknar på all mjölk du köper under ett år så blir det dyrt.

Efter det svaret ansåg jag att säljarens stund var över och avslutade med att säga något om att mjölken jag köper dricker jag iaf upp och att det var ett värdelöst argument. Även denna gång undrar jag om han försökte luras eller om han bara inte kunde se det alla som besöker denna sida förstår. Det som ser billigt ut för en dag eller en månad kan bli en ganska stor kostnad över en längre tid.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 kommentarer:

Per Penning sa...

Det är synd om telefonförsäljarna - ett sådant skitjobb. :)

Auri sacra fames sa...

Hej Per! Ett jobb är ett jobb men jag hade aldrig kunnat sälja något jag inte tror på själv och inte med argument som jag själv skulle falla för.

Säljaren borde titta på jakten på lycka om han gillar film så mycket. Jobba effektivt, avsluta en kund som sagt nej snabbt och trevligt för att sedan låta datorn ringa upp nästa nummer, skulle nog öka hans säljresultat =)

Anonym sa...

Har nyligt blivit "terroriserad" med påringningar från ett telemarketingföretag som heter DialOn. De har ringt massor av gånger under några dagars tid, men jag har inte varit hemma. Men så plötsligt ringer de när när jag är hemma, problemet var bara att jag hade gått och lagt mig och kanske hunnit sova en halvtimme. Jag jobbar skift och den veckan behövde jag kliva upp klockan 4 på morgonen.. Jag hann inte svara, gick och lade mig igen och hade givetvis mycket svårt att somna om, när jag så äntligen somnat igen så väckte de mig ännu en gång, inte heller denna gång hann jag svara förrän samtalet kopplades över till min sambos mobil (hon svarar aldrig på "suspekta" nummer). Dagen därpå var jag mycket trött på jobbet och närapå somnade bakom ratten, vid en resa jag behövde göra.

Senare kollade jag upp telefonnumret och hittade företagets namn via hitta.se. Gick sedan in på företagsupplysningen ratsit.se, klickade på "Funktioner" och kunde där htta namn och adress på företagets VD, tillbaks till hitta.se och kunde då hitta hans hemadress och telfonnummer, både fast telfon och mobil. Min tanke var att om de väcker mig ännu en gång så kommer jag att ringa hem till honom just innan jag far till jobbet, sisådär 04:15 på morgonen och vänligt men bestämt fråga vad de ville.

Men så ringde de ännu en gång när jag var hemma och innan jag lagt mig. Möts då av en mycket påstridig försäljare, en som höjer tonläget något och avbryter mig så fort jag försöker säga något. Men jag tror att jag fick hans fulla uppmärksamhet när jag nämde deras VD vid namn, hans adress och telefon och det telefonsamtal jag ämnar företa om de ringer igen.

Exakt vad de försökte kränga? Näe, på rak fråga fick jag inget rakt kort och koncist svar. Jodå, jag har NIX men i fallet med detta företag så hjälper tydligen inte det.

-steelneck

Anonym sa...

Jag gillar att läsa milstolpe.blogspot.com och jag uppfatta denna webbplats fick några riktigt bra grejer på den!

Auri sacra fames sa...

Hej Steelneck!
Haha! Vilken kontring på säljsnacket! =) *applåder*

Dock tråkigt att de ska behöva gå så långt att man måste ta till drastiska åtgärder men jag är ganska säker på att du är raderad ur deras register nu iaf =)

Auri sacra fames sa...

Hej Anonym utan signatur!Tack för kommentaren, det var kul att läsa!

Anonym sa...

Diablo AB 0542410206 ringde idag igen. Tror att det är sonen och offrar en handduk för att torka av degen snabbt från händerna. Svarar inom tre signaler. INGEN DÄR!!!!!!!!!!!!!!
Vådå ingen där. Mycket svagt. Samma förra gången! Jag vet att det är en dator som ringer upp men då måste man sköta detta professionellt - inte låta datorn ringa upp och sedan låta bli att svara. När det gäller datorer så finns en regel: SKIT IN SKIT UT. Här är allt SKIT!!!
Offrade handduken i onödan.
Jag har NIX!!!