fredag 27 februari 2009

Utnyttjande ekonomiska idioter och miljöbovar!

En servicesnickare berättade att han skulle byta köksluckor i en hyreslägenhet en eftermiddag denna veckan. Efter att ha knackat på och ringt på ringklockan i ca 15 min så vaknar paret i 20-25 års ålder. Snickaren börjar arbeta tillsammans med sin arbetskollega och märker snabbt att det är väldigt varmt i lägenheten.

De frågar varför det är så varmt och då visar paret en varmluftfläkt som står på dygnet runt och säger att de fryser utan den. Snickarna berättar att det inte är särskilt ekonomiskt att låta en sådan fläkt stå på hela tiden med tanke på elförbrukningen. Vidare berättar de att det är extra oekonomiskt eftersom värmen ur elementen ingår i hyran och varmluftfläkten slår ut termostaten vilket innebär att elementen inte värmer överhuvudtaget.

Paret tittar förvånat på snickarna och svarar:
- Det gör inget för vi lämnar alla våra räkningar till socialen.

7 kommentarer:

minna sa...

oh my god! Inga kommentarer!

Anonym sa...

"Idioternas moder är ständigt gravid" :)

Anonym sa...

fy fan blir så upprörd så det finns inte...

Sefo sa...

Man kan inte annat än att bli mycket mörkrädd!

Auri sacra fames sa...

Ja, mycket ska man höra innan öronen ramlar av...

Anonym sa...

Ursäkta mig, men är det ingen som fattar att detta är en s.k. "Urban ledgend"? : )
Har väl gått runt i varenda land som har tillgång till el...

Auri sacra fames sa...

Hej Anonym!
Du har tyvärr fel, det hände i staden där jag bor och personen som berättade det räknar jag som hundra procent pålitlig. Han var riktigt upprörd efter att det här hade hänt. Sen vet jag inte om det går någon liknande historia i världen. Har alla länder med el ett skyddsnät som betalar räkningar?