tisdag 10 mars 2009

En lekmans spekulationer

Ja det var en riktig uppgång på börsen idag. Trots att två av mina tre största innehav slutade på samma kurs som de startade så gick hela depån upp med 3,74 %. Var detta vändningen från bottnen som visar att vi går mot ljusare tider?

Jag tror tyvärr inte det. Nu är det som det varit flera gånger tidigare. En nyhet som visar på något positivt och hela börsen rusar helt vansinnigt mycket. Sen går det ett tag och så dyker det ner igen. Om uppgången fortsätter ett par procent till så ska jag sälja av några av mina fonder och sätta in pengarna på Aktiedirekt istället. Sen väntar jag på nästa nedgång och fortsätter att handla.

Under veckan har jag tyckt att det varit jobbigt att jag inte haft likvida medel på mitt aktiekonto. Trots att jag haft pengar att sätta in så har jag ändå undvikit detta då jag absolut inte vill riskera att behöva ta ut pengar därifrån. Det får inte bli någon vana att låna pengar från aktiekontot och i och med dagens uppgång så slipper jag pressen att öka månadens insättning.

Som vanligt så garderar jag mitt resonemang med tanke på min ringa finansiella kunskap. (Det är nog inte värt att lägga någon större vikt på mina analyser) Ändå ska jag försöka att ge mig på svaret på frågan om när vi ser att det är en riktig uppgång och vändning. Enligt mig är det när börsen rusar uppåt och nyheterna kommer efter istället för att det kommer en nyhet som får världens börser att öka sitt värde i snabb takt.

1 kommentar:

minna sa...

börsen åker verkligen berg och dalbana nu! Jag tror att det dock dröjer ett bra tag innan det vänder...