tisdag 29 september 2009

Istället för engångsgrill

Idag när jag kom från jobbet så stannade jag till vid brevlådan och tömde den. Den var verkligen helt full med reklam och tankar om en "Ingen reklam tack!"-skylt dök upp. Här skulle jag kunna missa en räkning bland alla erbjudanden vilket skulle kunna innebära en påminnelseavgift.

Samtidigt som att jag tycker att det är jobbigt med reklam så tittar jag igenom en del av högen efter fynd. Olika byggvaror är rabatterade under vissa perioder och då jag är igång i flera av hemmets hörn så kan det göra stor skillnad att handla till ett tillfälligt lägre pris.

Det jobbigaste delen är att samla all reklam för att sedan köra det till en miljöstation. Eftersom vi har ett ganska litet boende så finns det ingen naturlig plats till detta ändamål. Som tur är så finns det en annan sak som jag använder en del av reklamen till.

Den reklam som är av tidningspapper använder jag till att tillreda fisk. Det är bara att fylla den nyfångade och rensade fisken med citronpeppar, salt och lite smör. Sen drar jag ett ganska tjockt lager med tidningspapper runt så att det blir tätt.

Efter det lägger jag fisken rätt på en öppen eld. Det börjar brinna i pappret men det når inte ända in och jag vet faktiskt inget sätt att få fisken godare än genom denna tilllagningsmetod. Enkelt är det också då jag inte vänder fisken mer än en gång när den grillas och detta fungerar lika bra ute på en ö under fisketuren som hemma i trädgården.

4 kommentarer:

Miljonkoden sa...

Hehe kul tips där :)

Gerry sa...

Du vet att det är olagligt att elda tidningar va? Det man köper när man köper en tidning är själva medieinnehållet, själva tidningen är bara en informationsbärare och skall lämnas tillbaka för återvinning. Om detta tillämpas även för reklam vet jag inte, men tål att tänkas på ;-)

Auri sacra fames sa...

Hej Miljonkoden!
Jag trodde själv inte att det skulle fungera innan jag provade men jag blev positivt överaskad=)

Hej Gerry!
Det visste jag faktiskt inte (man lär sig ngt nytt varje dag...) Letade snabbt efter lite information angående detta på nätet men hittade inget, har du någon källa/sida där det går att läsa mer?

Antar att det är fler som inte vet om detta då det verkar vara ganska vanlig när det ska tändas braskaminer, när golv ska täckas vid ommålning m.m.

Själv så har jag inga betaltidningar och jag har inte aktivt valt att få reklam vilket gör att jag borde befinna mig inom lagens gränser=)

Gerry sa...

Jag visste inte heller om det förrän min vän (han har jobbat inom återvinning) berättade det för mig. Har inte hittat det på nätet, men han är en väldigt pålitlig källa så jag tvivlar inte en sekund på det han säger. Men som sagt, tror inte att polisen kommer instormandes över ett par uppeldade tidningar (sålänge syftet är att tända en kamin :-)). Men det är en rolig anekdot att berätta.