tisdag 8 september 2009

Objektet synat

Nu har vi varit och tittat på huset. Det var stor skillnad att titta på ett objekt efter att ha renoverat ett par år. Nu var det mycket lättare att se brister, felbyggnationer samt mängden jobb som verkligen krävs för att få ordning på allt.

Mäklaren genomskådade att vi inte skulle köpa för eget bruk när vi berättade vart vi bor i dagsläget (tillgång till samma sjö fast ett populärare läge). Han berättade att han hade haft flertalet samtal från personer som ville hyra det. Nuvarande ägare var inte intresserad av att hyra ut då han ska flytta utomlands.

Jag tänker absolut inte stressa med beslutet. Byggnaden är gjord av en riktig hobbysnickare vilket märks på lösningarna som tillämpats. Huset är verkligen gräsligt fult och min sambo sa att hon aldrig kunnat tänka sig att bo i det som det ser ut idag. Antagligen går det att hitta en hyresgäst relativt snabbt ändå.

Nu får vi smälta detta ett par dagar och skriva plus/minus lista. Ett par stora minus är att fuktmätaren visade på en fuktskada i golvet i ett av sovrummen. Byggnaden är byggd på självdragsprincipen och det finns inte någon inspektionslucka till vinden. Mätaren gav inga fuktutslag på taken men det var sommarstugedoft även om flertalet fönster stått öppna. Detta kan tyda på att ventilationen inte är tillräckligt vilket kan innebära mögel eller iaf förutsättningar för det. Det var även mer utvändiga arbeten än jag trodde (inte så sugen på sådana i vinter)

(Ett bra knep för att känna sommarstugedoft är att du tar ett par djupa andetag med näsan innan du går in i huset. Så fort du kommit in tar du sedan ett djupt andetag med näsan och har då störst chans att känna om sommarstugedoften finns i huset du är intresserad av.)

Plus är bland annat läget, skulle tro att tomtvärdet är ca 60% av det totala priset. Att det finns garage är också positivt då vi kan hyra ut redan under en renoveringstid. Tänkte på att hyra ut det till en bil först men jag fick tipset att hitta 3 motorcykelägare som ville hyra istället vilket kan ge mer intäkt.

Nu är det, som jag skrev innan, bara att smälta alla intryck och fundera. Kanske slutar det med ett ordentligt skambud.

Inga kommentarer: