måndag 26 oktober 2009

Slutar lura mig själv

I slutet av denna vecka är det dags för en kvartalsrapport och jag förstår inte varför jag inte räknat bort skatten innan. Att lura sig själv är inget jag vinner på och i framtiden så ska jag dra av skatten på eventuellt extra värde gentemot köp i mina kvartalsrapporter. Det rätta värdet på Aktiedirekt i den ekonomiska översikten 1 augusti är därför 31 239 kr.

2 kommentarer:

Gustav sa...

Justerar du för orealiserade vinster bör du i rimlighetens namn även lägga till värdet av avdragsmöjligheten för orealiserade förluster som en tillgång. Eller?

Auri sacra fames sa...

Jag räknar på all-out. Dvs om jag skulle sälja alla aktier på en gång (inget jag planerar att göra men det känns ändå mest rätt)

Iofs hade jag kunnat räkna på detta i mina förlusttyngda fonder (som antagligen kommer att säljas med förlust till förmån för enskilda aktier i min aktiedepå) Jag kommer ändå inte att räkna med det nu då det tar ett tag innan ett förlustavdrag hamnar rätt. Det känns inte rätt förrän jag fört över pengar från en eventuell skatteåterbäring till aktiekontot.

Nu när jag skriver om det så känns det som att jag kommer att få svårt att hålla ihop allt=/ Bättre att lura sig själv att det är för lågt än för högt om jag nu ska lura mig själv=)