måndag 20 april 2009

När jag vet vad jag vill ha

Idag var jag mer målinriktad när jag skulle handla skor. Jag gick rätt fram till en i personalen och sa att jag behövde hjälp. Tillsammans hittade vi ett par Reebok Walkingskor. Priset var 450 kr vilket var väldigt överkomligt för skorna jag fick. Nu är det bara lite gångträning som saknas innan jag är redo för sexmilamarchen.

3 kommentarer:

Kristian sa...

Är det ovanligt att man inte ber om personalens hjälp när man shoppar? Jag brukar ha lite förbestämda mål när jag ska shoppa (med bred marginal i många fall iofs :) men om personalen frågar om de kan assistera så har de precis i det ögonblicket fått en 45mins jobb på nacken kan du hoppa upp och sätta dig på! Jag säger vad jag letar efter och i en butik med bra service så tjänar de mig oftast tills jag är helt nöjd.

Detta är ju beroende på vad för slags butiker man besöker men har man en trevlig och artig attityd mot personalen och man får likadan respons från personen/personerna så brukar jag i alla fall få riktigt bra service även om man nu inte hittar det man söker. Var tydlig och låt även personalen ge förslag (de är inga slavar utan förhoppningsvis duktiga inom sitt område) så känner de att man är intresserade av deras åsikter även om man inte håller med många gånger. Lite argumenterande ger god kontakt och det är väl alltid trevligt att småprata lite och förhoppningsvis får man lika bra, om inte bättre, service vid nästa besök!

Shoppingetik 101 blev det tydligen av mitt inlägg :)

Sen måste jag säga att 450kr för ett par skor du gillar är riktigt bra det!

Auri sacra fames sa...

Tyvärr så är jag den sortens person som har svårt att fråga efter vägen när jag är vilse och går efter
"Själv är bästa dräng"

En svaghet jag försöker ändra på och nu är det lätt att rätta till i affären efter att ha läst shoppinginstruktionen du skrivit ihop=)

Det var faktiskt pga den goda servicen som vi fick i butiken när jag köpte ett par gångskor till min sambo efter att hon fått ont i ryggen som gjorde att jag gick just dit för att handla.

Kristian sa...

Det är inte helt lätt heller att fråga alla gånger om man inte vant sig. Jag skäms inte allt för mycket i vardagen så det går lite enklare då förstås :)

Sen är det ju fördelaktigt att be om hjälp rent ekonomiskt om man så vill också. :) Som trogen kund kan man få lite ytterligare artiklar med sig - men det gäller att köpa en del också, snylta funkar inte. Ingen ger dig värdefulla grejer gratis om du shoppar för en tusenlapp. Min rekommendation är att försöka hitta bra grejer hos bra butiker där du känner igen personalen och etablerar en god kontakt. Det är guld värt för båda parter.

Så tänk på den butiken och de personer som assisterat tidigare nästa gång du ska köpa skor. Du kanske kommer hem med extra skosnören nästa gång? :)