lördag 8 augusti 2009

Impulshandel

Igår var vi ute i 8 timmar på sjön. 4 båtar och 10 personer började med att bada, fortsatte med att fiska och avslutade med att grilla. Riktigt trevligt!

När jag och en kompis hade börjat styra mot vårt servitut så ringde jag min sambo. Vi hade mycket saker med oss och min kompis behövde skjuts till staden. Hon satte sig i bilen direkt och åkte ner till servitutet. Den bilresan tar ungefär 40 sekunder och hon väntade med bilen på tomgång utanför den låsta grinden.

Plötsligt tänds det i huset som står jämte infarten till servitutet och kvinnan i huset tittar ut. Min sambo kikade ut direkt och sa att det bara var hon och bad om ursäkt för om hon väckt henne. När jag kom fram till grinden och låste upp hade även mannen kommit ut för att kolla läget så hälsade vi och ursäktade oss igen. Min sambo skämdes rejält!

Idag är hon iväg på en klasskompis bröllop och jag tänkte att jag skulle lösa hela historien. Jag åkte bort till blomsteraffären och köpte en kruka med tillhörande blomma som jag hittade under halva priset. Sen gick jag ner och knackade på hos paret vi väckte under natten.

Det var ingen som öppnade så jag ställde blomman på trappan tillsammans med en "ursäkta-lapp." När jag ställt ner den tyckte jag att jorden såg väldigt torr ut men tänkte inte mer på det. Senare ringde min sambo och jag berättade hur jag löst grannsämjan genom att köpa en sidenblomma som jag lämnat. Hon höll på att få panik.

- Vi kan ju inte ge bort en plastblomma, jag skäms ihjäl!

Efter det fick jag helt enkelt smyga ner och ta tillbaka blomman innan de hann se den och nu får vi lösa det tillsammans imorgon. Plastblomman hamnade på vår toalett och jag ser den som en ren förlust. Den får stå där och påminna mig om hur det går när jag impulshandlar något jag inte kan något om utan att läsa på innan.

1 kommentar:

Auri sacra fames sa...

Ny blomma köpt och lämnad. De skrattade bara åt händelsen och tyckte att det var för mycket att få en blomma för det.

Herren berättade att han hade haft ett slagträ med sig ut och det var därför han gick så konstigt. Jag svarade att jag uppskattar engagemanget för att vakta vår plastbåt=)