torsdag 30 juli 2009

Grattis lillebror!

Jag har en yngre bror som blev arbetslös under våren och varit arbetssökande efter det. Igår ringde han för att få hjälp med en ansökan och frågade hur han skulle tänka när han svarade på vissa frågor i ett formulär.

När jag hjälpt honom med detta så berättade han att han fortfarande inte fått en enda krona från a-kassan. Han hade ringt och pratat med dom i veckan och det visade sig att det skulle ta ytterligare ett antal veckor innan han får sina pengar.

Min bror hade en buffert men nu är den slut. Han gick till socialen och frågade om de kunde ge honom ett lån tills pengarna från a-kassan kom. Det fick han inte då han ägde en bil. Hans sambo jobbar endast deltid och nu börjar de få det knapert.

Jag ska träffa honom om en timma och funderar på om jag ska ge honom en födelsedagspresent detta år då han fyller år i augusti (vi brukar egentligen inte ge varandra något). Då han röker (vilket jag inte gillar trots mitt eget nikotinmissbruk) så kommer jag inte att ge honom pengar i present.

Det blir nog en runda till Willys för att handla upp ett par rejäla påsar med mat åt honom. Konserver och torrfoder som klarar resan tillbaka till deras hemstad. Grattis lillebror! Jag hoppas du läser detta då du kommer att få adressen till denna blogg med en uppmaning om att läsa etiketten Minska kostnader.

Utmaning (Gäller bara min lillebror!)
Om du tagit dig hit och läser igenom hela denna blogg, gör en sammanställning på dina utgifter samt hittar minst 5 saker som du genomför för att minska Dina/Era kostnader så kommer du även att få pengar av mig. I en e-post som du skickar till mig innan Augusti är slut så vill jag att du redovisar samt övertygar mig om att du läst och förstår innehållet. Summan baseras på hur väl du genomför arbetet och jag vill veta vad du gjort och vad du planerar att göra framåt. Gör du ingenting så hamnar pengapresenten på 0 kr. Grattis och lycka till bror, du slipper gå hungrig närmaste veckorna iaf!

2 kommentarer:

minna sa...

grattis i förskott till din bror! Det här måste han nappa på. Min brorsa hade nog blivit lite stött. Han hade förväntat sig cash istället. Det du gör är en ännu bättre gåva än pengar=)

Lillebrorsan sa...

Tack!

Det var ett sätt att få mig att läsa bloggen. Du lyckades till slut. Nu blir det hem och odla grönsaksland och baka bröd :-)