söndag 27 februari 2011

Livet flyter på

Det är egentligen inte skrivkramp utan tidsbrist som gjort att det blivit inläggslöst i 3 veckor (kan vara den längsta perioden sedan bloggen startades även om jag inte minns med säkerhet). Februari är en kort månad som rusat förbi, arbetet tillsammans med fritidsaktiviteter gör att jag är iväg på något nästan dagligen även om jag lyckats hålla helgerna hyfsat fria. Vad har då hänt under de här veckorna?

Aktieköpen fortsätter och jag fyller ständigt på med nya ägarandelar i min portfölj. Mina fritidsintressen är redan betalda så det ger mig inga större kostnader. Ett årskort på gym känns bara billigare för varje extra gång jag tränar.

För ett tag sedan skrev jag om att öka vår amortering med 500 kr/månad. Banken strulade med detta men jag har, efter ett långt samtal med banken, fått bekräftat att jag har rätt och att min bankkontakt har fel. Jag kommer trots tidigare ilska och planer inte att höja upp vår amortering och det har jag minst 52 skäl till.

Vårt lilla boende är bara på 58 kvadrat och även om det fungerar väl nu så finns det en önskan om ett större boende på minst 100 kvadrat (även om det kan bli större vid en utbyggnad). Jag har tidigare skrivit att jag anser att viss renovering är långsiktigt sparande och jag anser att detsamma gäller för utbyggnad.

Vi kommer inte att spara ihop allt dvs att det kommer att krävas en del lån till utbyggnaden men jag kommer att försöka spara så mycket som möjligt och göra en hel del själv. Tiden bara flyger förbi och det är nog dags att sätta fart om det någonsin ska bli av. Det blir mer fokus på att spara till byggkontot framöver även om de summorna inte redovisas här så får vi hoppas på att det kommer upp något inlägg om resultatet. 

Steg 1 blir trädfällning igen. Det bokade jag redan i höstas men då den som fick uppdraget inte dök upp innan snön så avbokade jag. Tur det då jag hittat ett alternativ nu. Min sambos systers man kommer att med hjälp av en kompis (båda kunniga inom trädfällning) att sköta en del av trädfällning mot att de får veden. De vågar inte ta alla utan en maskin på plats men slutkostnaden blir billigare. Tydligen så vill de även att det ska ske väldigt snart (var något om sav i träden) så det är väl bara att märka upp vad som ska ner och titta på när arbetet går igång.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej,

En trevlig sida. Välkommen till min nya på:
http://sedelpressen.wordpress.com

Tankar och råd som kanske är till hjälp. Har kommit en bra bit på väg. Är dock ny på bloggeriet....puh! :-)

Mvh / wysiwygse