torsdag 6 oktober 2011

Orka njuta av framtiden

Det är nog fler än jag som hört argumentet:
"- Tänk om du dör när du är femtio!!!"
när jag berättar om långsiktigheten i mitt sparande.

Då brukar jag fråga om de pensionssparar privat vilket många gör. Efter det brukar jag fråga om de har lån och de har de flesta också. Då avslutar jag med en undran varför
de inte använder pensionsparpengarna och amorterar på lånet istället för att pensionsspara, då har de ekonomisk nytta av avbetalningarna från första amorteringen. Pensionssparandet får de vänta på och:
"- Tänk om du dör när du är femtio!!!"

De brukar ge de flesta en ekonomisk tankeställare som gör att de inte försöker att debattera långsiktigt sparande längre. Nu handlade egentligen inte inlägget om debatten om att leva upp pengar nu, pensionsspara eller bara vara långsiktig i sitt sparande utan om en bit ur en mening som du kan hitta i högerspalten under Om mig.

...så att jag orkar njuta av framtiden.

Visst kan jag dö imorgon, om en vecka eller om ett par år men jag kan minska sannolikheten. För min del räcker det inte heller att leva utan jag vill vara mitt bästa jag och för det krävs träning. I ekonomibloggvärlden hittar du de som sysselsätter sig med friluftsliv, fotboll med "gubbarna" men även de som skapar utmaningar med varandra i endaste lyft.

Det borde vara självklart för varje person med ett långsiktigt sparande (och även alla andra) att sköta sin kropp på lång sikt. För min del handlar det en hel del om gymträning men jag försöker ge mig på många olika aktiviteter för att jag tycker att det är roligt med de flesta saker som håller mig i form. Därför vill jag ge alla läsare ett tips om sidan Styrkelabbet som drivs av Daniel som även skriver på Dubblingsleken.

Själv har jag redan blivit en trogen följare av sidan och det ger, likt ekonomibloggvärlden, en hjälp att nå sina mål och hålla sina regler. Som tack för detta marknadsför jag hans sida med tidsbegränsade banners och bloggknappar så att Ni andra inte missar sidan som även kan ge Er träningsmotivation. Så var inte rädda för att trycka på bannern (det ger inte mig några inkomster), det kanske är det trycket som är början till att du får uppleva och verkligen njuta av ditt sparkapital när du blir äldre.


Styrketräning och träningsprogram amortera4 kommentarer:

Daniel sa...

Stort tack för omnämnandet! :) Jag tycker verkligen det är kul att du gillar sidan hittills, jag ska försöka hålla det på det viset! :)

Auri sacra fames sa...

Låter fint! =)

Classier Corn sa...

Tack för tipset!
Jag publicerade förresten min bloggintervju med dig idag.
Tack för din medverkan och dina intressanta svar!
Blogghälsningar
Classier Corn

Auri sacra fames sa...

Hej Classier!
Såg det, blev lite svettig då det enda jag mindes var att jag satt mitt i natten med ett par öl i kroppen och hade långtråkigt när jag svarade utan att tro att du skulle publicera (inte så full att jag inte skulle minnas men det var ju ett tag sedan och uret var kring 03.00 på natten =) Som jag skrev då och fortfarande tror är ju att jag inte kommer bli särskilt populär som ekonombloggare men det var ändå kul att få vara med! =)