onsdag 28 januari 2009

Jag är en looser och en ambassadör för Svenska Spel

Igår råkade jag snubbla in på en spelblogg. Läste vad som skiljer mellan olika aktörer på diverse spel. Antingen är den som sätter pengar på spel en handlare (investerare) eller en spelare (looser). Jobbigt att känna igen sig på förlorarsidan och jag måste nog tänka om i mitt spelande. Måste se det som en sorts investering. Kanske borde jag sluta med att spela partin mot de bästa pokerspelarna jag känner och bara ansluta till de som ligger på en lägre nivå? Svårt att säga, spel är ju även ett sätt att umgås för mig. Får tänka över det här och dra ner en del på mitt spelande under tiden.

Eftersom jag är en looser, enligt blogginlägget, så faller jag naturligtvis för Svenska spels Stryktips-SM. 13 rätt är respekt! Detta arangemang börjar denna vecka och jag har naturligtvis anmält mitt lag. Det finns inte en tanke, trots blogginlägget, på att jag borde avstå. Vi har spelat i två år tidigare och trots att vi aldrig hamnat särskilt bra till så är det allt som händer kring spelet som jag ser fram emot mest. Bedömmande av insatser i laget via e-post, beröm och kritik samt en fest i Göteborg under finalomgången i början av mars när laget samlas.

Länk till blogginlägget som jag läste:
Om den svåra konsten att handla istället för att spela

3 kommentarer:

MEKONGS BLOGG sa...

Ibland måste man spela bara för att det är kul! En trave marker, några öl och ett blackjackbord på ett Kasino är kul ibland även om det är idiotiskt. Inget fel i det!

Auri sacra fames sa...

Det stämmer som du skriver. Det jag måste tänka på är hur mycket jag är beredd att satsa, på vilka spel jag ska satsa på och vad jag får ut mest av att spela. Dvs. hur mycket nöje jag får ut av summan för spelet.

Nu i början av året har jag ju satt lika mycket pengar på spel som i aktier så det känns som om jag får ändra beteende. Alternativet är ju att ta rygg på bättre spelare som dig=)

Auri sacra fames sa...

(en bättre spelare som t.ex. dig)