onsdag 13 maj 2009

Allt för husfriden

I söndags kväll var vi hemma hos min sambos föräldrar och hämtade våra hundar. De har alltid haft idéer på företag och de har drivit lite affärsverksamheter tidigare utan någon större ekonomisk framgång.

Vi slog oss ner vid matbordet och då sa de att de hade något att berätta. De hade utvecklat en produkt som de själva använde och som de hade fått ett tillverkande företag att bli intresserade av. Det är ett tillbehör till något som är på framfart i Sverige och när det förklarade så övertygade de iaf mig om att det skulle fungera. (Inte så lätt!)

VD.n för det tillverkande företaget hade varit på besök och sagt att han skulle kunna gå med på att tillverka tillbehöret och hålla ett litet lager utan kostnad. Sen är det upp till min sambos far att sköta försäljningen vilket han kan göra genom en enskild firma till att börja med.

Under besöket presenterade de även en idé som min sambos mor har haft tidigare. Då ritade jag upp hur denna idé skulle konstrueras efter grundinstruktioner från min sambo. Tanken var att vi skulle sköta allt och ge vinstprocent för idéen. Precis när vi höll på som bäst så kom idéen ut i ett annat format på marknaden vilket gjorde att vi la den på hyllan. Nu har det visat sig att produkten på marknaden inte hade så bra kvalité vilket gör att min konstruktion börjar kännas aktuell igen.

I första läget så ska de koncentrera sig på sin egen idé. Om idén fungerar så vill de även ge min konstruktion en chans vilket gjorde att de frågade hur vi ville göra då. Ska vi släppa allt eller vill vi vara med och sälja.

Även om jag tror på de båda idéerna så tror jag inte på ett så nära samarbete mellan oss och min sambos föräldrar. Det är alldeles för många starka viljor och blir det konflikter så blir det svårt att umgås privat. I detta läge är det bäst att släppa det arbete vi gjort till förmån för min sambos föräldrar och önska lycka till.

2 kommentarer:

Cornucopia? sa...

I värsta fall, om de släppta idéerna blir lönsamma får du väl fria till sambon och gifta in dig i ett framtida arv...

Skämt åsido, härligt med lite kreativitet.

Auri sacra fames sa...

Härligt med både på skämt och kreativitet. Kul att just du kommenterar detta inlägg då jag tror att du tillhör målgruppen för produkten som ska tillverkas. Mer kan jag tyvärr inte avslöja just nu=)