onsdag 4 november 2009

Från kortsiktigt till långsiktigt

Tidigare har jag funderat på lite kortsiktig spekulation. Lägga in lite pengar i aktier som jag ska sälja när jag ska köpa en viss sak. Hittills hade jag köpt ett antal aktier i Anoto som jag skulle sälja när jag köpte en kamin eller en bil.

Det var endast jobbigt att hålla isär allt när det låg i samma depå som mina långsiktiga investeringar. Jag kommer att köpa aktier på kortare sikt än nuvarande 20 - 35 år men då ska de ligga i en egen depå. Nu tillfaller aktierna och en liten summa pengar den långsiktiga portföljen istället.

2 kommentarer:

mrbulle sa...

20-35år var rätt långsiktigt. Gör du under denna tid omvärderingar på de aktier du har eller du låter dem ligga kvar?

Auri sacra fames sa...

Hej MrBulle!
Den som väntar... Det värsta är att jag räknar från kommande årsskifte vilket gör att det egentligen är 21-36 år=)

Om 20-35 år är jag 50 - 65 år gammal och jag tänkte att jag vill gå i pension senast när jag är 65. Vill jag ha nytta av mina investeringar tidigare så får jag börja spara mer.

Huvudtanken är att låta portföljen ligga kvar men antagligen kommer det bli någon omvärdering på vägen. Sen är det inte säkert att den bästa investeringen finns på börsen vilket gör att pensionskassan skulle kunna hamna i ett eget företag eller en fastighet.

Det är grundtanken men det hinner nog hända mycket på vägen. Jag ska försöka att sammanfatta en långsiktig ekonomisk plan snart.