lördag 11 juni 2011

Altanen (nästan) klar

Det tog ganska många timmar att bygga men det beror även på att jag gjort näst intill allt helt själv och det är mycket smidigare att bygga altan när man är två personer. Det jag har kvar är att sätta två överliggare på staketet och fixa till så att undersidan täcks på ett snyggt sätt. 

Altanen blev lite dyrare än jag räknat med och mycket av det handlar om det som ska stå på altanen. Vi har inte handlat så mycket men varsin Baden-baden stol och ett easy-up partytält. Det kändes som det billigaste och smidigaste alternativet gentemot större markiser, segelduk eller fasta lösningar.

Rent värdemässigt så måste ett altanbygge göra en stor skillnad för ett eventuellt försäljningspris på vår bostad iaf om eventuella köpare skulle värdesätta saker som vi gör. Vi har redan spenderat så mycket tid på altanen att jag kan motivera en stor del av byggkostnaden. Tiden för bygget måste väl egentligen räknas med som en sorts kostnad men det var ett ganska roligt projekt och roliga saker brukar ofta kosta, inte skapa värde för lång tid framöver.

Altanbygge rekommenderas till alla som har möjlighet! Bygg gärna lite större än vad du tror att du behöver. Jag ökade upp vår i sista stund och nu är den på ca 25 kvadrat (vilket är ca 43% av vår boyta). Köp inte mer möbler än att du klarar dig första sommaren och komplettera altanmöblerna till ett REA-pris när det blir höst.

2 kommentarer:

Dubblingsleken sa...

Jag blir riktigt sugen på att snickra när jag läser det här...

Auri sacra fames sa...

Ett trädäcksbygge är aldrig fel, nästa steg är altandörr (hittade en bättre begagnad gratis ute hos sambons föräldrar) samt marina högtalare och en bra plats med ett fäste för rökmaskinen till framtida fester=)